Иран победи Катар с 1:0 като гост в мач от световните квалификации в зона "Азия". С този успех момчетата на португалския треньор Карлос Кейруш се върнаха в играта за визите за Мондиала в Бразилия догодина. В герой на вечерта се превърна Реза Гоханеяд. Звездата на белгийския Стандарт (Лиеж) вкара единственото попадение в 66-ата минута и смълча препълнения стадион в Доха. С тази победа Иран се укрепи на третото място с 10 точки. Вторият във временното класиране в група "А" Узбекистан бе изпреварен от новия лидер Южна Корея.

Двата тима вече имат по 11. Корейците се спасиха по скандален начин от загуба при визитата си на Ливан. Феновете на стадиона в Бейрут избухнаха в аплодисменти в 12-ата минута, когато Хасан Матоук откри резултата. Домакините удържаха на всички отчаяни атаки на гостите и вече се виждаха победители, когато главният съдия Бенджамин Уилямс реши да удари едно рамо на Корея. Човекът в черно даде нечувано 10-минутно продължение на мача, в което корейците успяха да изравнят. Халфът Чи Во Ким вкара за 1:1 в 90+7 минута. Секунди по-късно ливанецът Валид Исмаил бе изгонен за протест срещу рефера и мачът така и завърши.

Според регламента заелите първите две места във всяка група в зона "Азия" се класират директно на световните финали, а завършилите на трето място играят континентален плейоф помежду си в две срещи при разменено гостуване. Победителят от този плейоф пък ще срещне петия в крайното класиране на зона "Южна Америка".