Седемкратният шампион на "Ролан Гарос" Рафаел Надал си подари победа за рождения ден. Навръх 27-ата си годишнина испанецът излезе срещу Кей Нишокори и го елиминира след успех с 6:4, 6:3, 6:3, печелейки за пети път от общо пет срещи до момента с японеца.

Мачът продължи 2 часа и 2 минути, като се игра на "Филип Шатрие". След края на срещата 15 000 зрители, изпълнили централния корт в Париж, запяха "Happy Birthday, Rafa" (б.р. - превод от английски език: Честит Рожден Ден, Рафа), а организаторите на турнира се бяха подготвили по отличен начин. На корта беше изнесена огромна торта, с което Надал беше приятно изненадан

"Много е специално да празнувам рождения си ден на Централния корт на "Ролан Гарос". Фантастично е, благодаря ви много. За мен това е един много специален момент", сподели развълнуваният Надал, който се класира на 1/4-финалната фаза на втория за годината турнир от Големия шлем, а негов съперник там ще бъде победителят от мача между Станислас Вавринка (Швейцария) и Ришар Гаске (Франция).

nadal.jpg

nadal1.jpg