В най-атрактивният и интересен двубой от днешната програма на "Ролан Гарос" Томи Робредо за пореден път спечели сърцата на публиката, достигайки за трети пореден двубой до победата, въпреки че преди това изоставаше с 0:2 сета. Испанецът успя да отстрани сънародника си Николас Алмагро с 6:7(5), 3:6, 6:4, 6:4, 6:4.

В предишните два кръга 31-годишният Робредо отново губеше първите два сета в мачовете си срещу Игор Сайслинг и Гаел Монфис, а днес историята се повтори - преднина от 2:0 за Алмагро, който дори поведе с 2:0 гейма в решителния пети сет, но в крайна сметка Робредо за пореден път демонстрира страхотен дух и желание за победа, печелейки шест от следващите осем изиграни гейма, пише tenniskafe.

Припомняме ви, че Робредо дълго време се възстановяваше от тежка контузия, а в средата на миналата година се смъкна до №471 в АТР ранглистата. Но както самият испанец каза: "Преоткрих любовта си към тениса. Всичките тези усилия, положени след травмата, определено си струваха" - преди година Томи играеше по чалънджъри, губеше от тенисисти извън първите 500 на света, но след днешния си успех си осигури завръщане в Топ 30 на ранглистата.

Следващият противник на Робредо е Давид Ферер, който днес се класира за четвъртфиналите на шести пореден турнир от Големия Шлем, след като в двубой от четвърти кръг даде само пет гейма на Кевин Андерсън, надигравайки го с категоричното 6:3, 6:1, 6:1.