ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Младежките ни национали по футбол стартираха отлично квалификациите за Евро 2015, постигайки класическа победа с 3:0 срещу Андора в първия си мач. Двубоят се игра при минорно настроение заради обидно малкото зрители на Градския стадион в Ловеч. Феновете по трибуните бяха едва стотина.

Избраниците на Михаил Мадански с лекота надделяха срещу андорците, като дори пропуснаха да запишат още по-изразителна победа. Вторият мач на нашите от евроквалификациите е на 5 юни от 18:00 часа. Тогава България гостува на Андора, а другите съперници в групата са Русия, Дания, Словения и Естония.

Днешната победа дойде след попадения на Тодор Неделев, Живко Петков и Ивайло Чочев. Талантът от "Ботев" (Пловдив) реализира страхотен гол в 19-ата минута, а в 45-ата нападателят на Нефтохимик удвои преднината на "трикольорите" след асистенция на звездата от Ливърпул Вилиян Бижев. Крайното 3:0 оформи Ивайло Чочев от ЦСКА в 50-ата минута.

Първото попадение за селекцията на Михаил Мадански вкара звездата на "Ботев" (Пловдив) Тодор Неделев след невероятно изпълнение в 19-ата минута. Нападателят овладя топката на гърди с гръб към вратата на Андора, завъртя се на 45 градуса и след изстрел от въздуха от 18-19 метра вкара в долния ляв ъгъл за 1:0.

В 45-та минута Вилиян Бижев, който е собственост на Ливърпул, проби отляво и върна остро топката към Живко Петков. Нападателят на Нефтохимик реализира, финтирайки бранител и технично стреляйки неспасяемо в долния десен ъгъл - 2:0.

Пет минути след почивката Неделев центрира от корнер, атакуващият халф на ЦСКА Ивайло Чочев се извиси над всички и след удар с глава покачи на 3:0, а до края на двубоя не падна нов гол.

БЪЛГАРИЯ - АНДОРА 3:0
1:0 Тодор Неделев (19), 2:0 Живко Петков (45), 3:0 Ивайло Чочев (50)

Съставът на България
: Евтимов, Недялков, Георгиев (86-Велков), Терзиев, Горанов, Неделев, Чочев, Васев (61-Почански), Кирилов, Бижев (65-Колев), Петков