ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Григор Димитров отпадна от "Ролан Гарос", след като в спор за класиране на 1/8-финалите отстъпи с 2:6, 2:6, 3:6 на световния №1 Новак Джокович. Днешният сблъсък на българина със сърбина беше очакван с огромен интерес, но за наше съжаление Гришо не показа най-доброто, на което е способен, и позволи на Ноле да му отмъсти за загубата в Мадрид. Само преди няколко седмици хасковлията срази Джокович със 7:6, 6:7, 6:3, но днес в Париж с нищо не показа, че отново може да е победител.

Представянето на Димитров на централния корт "Филип Шатрие" беше пълна противоположност на изявите му срещу сърбина в испанската столица, а и непредизвиканите грешки определено казаха тежката си дума - цели 44 за днешните 25 изиграни гейма.

Другите два сблъсъка между двамата бяха на твърди кортове, а в тях Джокович записа победи с по 2:0 сета (Шанхай 2012 и Индиън Уелс 2013). Така Димитров вече има 3 загуби от 4 мача срещу сърбина, който вече има 500 победи на АТР ниво.

Въпреки поражението и отпадането от "Ролан Гарос", представянето на Гришо може да се счита за успешно, тъй като той се превърна в първият българин, достигал до трети кръг на турнир от Големия шлем. Рекордът си хасковлията постигна в четвъртък, когато надви французина Лука Пуйе с 6:1, 7:6, 6:1 и стигна до мача с Джокович, в който обаче преклони глава.

Българинът все пак остава във Франция, където напред продължава половинката му Мария Шарапова. А и Гришо участва в турнира на двойки. Утре заедно с партньора си Фредерик Нилсен предстои да доиграват мача си срещу Жереми Шарди и Лукаш Кубот, който в петък вечер беше прекъснат заради настъпилата тъмнина при резултат 6:2, 6:7(5).

НОВАК ДЖОКОВИЧ - ГРИГОР ДИМИТРОВ 6:2, 6:2, 6:3

Първи сет
gri6.jpg
Мачът започна лошо за Гришо. Българинът допусна серия от непредизвикани грешки и изостана с 0:40, след което успя да отрази първата точка за пробив, но при втората отново сбърка и Джокович откри резултата в днешния мач - 0:1. Във втория гейм Гришо успя да достигне до равенство при 30:30, но след това допусна нови две непредизвикани грешки и сърбинът затвърди пробива си - 0:2.

Третият гейм беше за нашето момче. Гришо успя да задържи подаването си и намали резултата на 1:2, след което обаче световният №1 отново задържа безпроблемно сервис гейма си и дръпна с 3:1.

След това Ноле достига до нов пробив, благодарение на нова поредица грешки на хасковлията. Последва скоростен гейм за сърбина, който поведе с 5:1 и принуди Григор да сервира за оставане в първия сет.

Българинът за първи път от началото на мача демонстрира агресивна игра, спечели подаването си на нула и намали на 2:5 гейма, но за Джокович остана да сервира за спечелването на първия сет.

Гришо показа добра защита и след няколко неточности на сърбина си осигури точка за връщане на пробива, но в крайна сметка грешките в играта на нашето момче отново се появиха и след три поредни Джокович задържа подаването си и взе сета с 6:2 за малко повече от половин час игра.

Втори сет

Вторият сет започва с маратонски гейм, който стартира много добре за българина, след като набързо поведе с 40:15, но малко по-късно сърбинът вече разполагаше с точка за пробив. Хасковлията успя да я отрази, след това спаси още два брейкбола и в крайна сметка се пребори и поведе с 1:0.

Ноле обаче набързо обърна до 3:1 в своя полза. Във втория гейм той направи пореден стабилен сервис гейм, след което отново поведе с пробив, после дръпна до 30:0 след невероятна къса топка, нов уинър му донесе три поредни брейкбола, а пробивът стана факт след изненадваща грешка на Григор от смач - 2:1. Последва бърз сервис гейм за Ноле, който безпроблемно затвърди пробива си и поведе с 3:1.

Oтчайващото представяне на българина продължи, което позволи на Джокович да поведе с 5:1 и да сервира за спечелването на втория сет.

Това обаче не стана в последвалия гейм, тъй като се повтори сценарият от първата част. Хасковлията спечели подаването си на нула и намали на 2:5.

След това обаче Григор поиска намесата на физиотерапевта, тъй като изглежда изпитваше проблеми в областта на рамото.




gri6o1.jpg

При подновяването на играта Джокович успя да спечели пореден гейм на нула и поведе с 2:0 сета.

Tрети сет

Димитров стартира лошо и третия сет. Българинът набързо загуби подаването си на нула след поредната доза непредизвикани грешки - 1:0 за Джокович. След това хасковлията успя да стигне до две възможности за пробив, но Ноле не допусна изненада - 2:0, след което Гришо постигна бърз успех в третия гейм и намали на 1:2. Веднага обаче Джокович стори същото за 3:1.

nole.jpg

След това сърбинът поведе с 40:15, като Гришо успя да отрази и двете му възможности за пробив, но последва инфарктна грешка от смач, а след нова грешка пробивът бе реализиран и преднината на Ноле набъбна до 4:1.

След няколко много добри удара Димитров достигна до първия си пробив в мача за 2:4. В началото на седмия гейм на третия сет българинът изпълни два силни сервиса, грешка на сърбина и страхотна къса топка доведоха до скоростен сервис гейм за нашето момче, който успя да намали на 3:4.

Последва нова намеса на физиотерапевта, този път в помощ на Джокович, който показа, че изпитва болки в десния лакът.

nole1.jpg


gri6_nole.jpg

След подновяването на играта Ноле взе гейма на нула и се наложи Григор да сервира за оставане в мача - 5:3 за сърбина. Ноле слечели и следващия гейм, а с това и срещата - 6:3 и 3:0 сета.