ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Лукойл Академик се доближи само на победа от 11-ата си поредна титла, след като в третия мач от финалния плейоф на мъжката НБЛ се наложи с 83:68 над „Левски“. Така „студентите“ поведоха с 2/1 в серията. Четвъртият мач между двата тима е в петък (31 май) в София.
 
Лукойл Академик започна силно мача и поведоха с 15:9. „Сините“ обаче не се предадоха и Чавдар Костов вкара 3 тройки още в началото на двубоя. Въпреки силното желание на „Левски“ за успех „студентите“ имаха предимство на терена. След като в един момент изоставаха с 19:31, играчите на Тити Папазов затегнаха защитата и двата тима се оттеглиха на почивката при резултата 44:41 за шампионите.
 
Павел Иванов доближи „сините „на само точка, но със силните си изяви Тодор Стойков и Брандън Хийт увеличиха аванса на тима си на 11 точки. С напредването на мача фауловете натежаха и в двата състава. Заради натрупани 4 лични нарушения Божидар Аврамов седна на пейката. Това обаче не помогна на „Левски“, които в последната част останаха без Димитър Ангелов заради 5 фаула. В последните минути на мача Лукойл Академик имаше предимство на терена и спечели с 15 точки разлика.
 
Брандън Хийт увенча силната си игра в мача с актив от 24 точки, 6 борби и 4 асистенции. Даръл Уоткинс завърши с дабъл дабъл - 14 точки и 10 борби. Веселин Веселинов показа 100-процентова стрелба и завърши с 11 точки. Чавдар Костов вкара 22 точки за „Левски“, Марко Маринович добави 12, а Павел Иванов се отчете с 10.