Шампионът на България Лудогорец получи титлата си пред обидно малко зрители. На стадион "Лудогорец Арена" едва събраха около 2000 зрители. Домакините обаче се бяха подготвили отлично за церемонията, която се организира на пожар след драматичния завършек на първенството. Славия помогна на разградчани, измъквайки 1:1 от "Левски", което направи Лудогорец шампион. Трофеят беше снощи на "Герена", но "сините" не го заслужиха и от БФС моментално го пренесоха в Разград. Президентът Борислав Михайлов не се яви на церемонията, а изпрати Борислав Попов. Изпълнителният директор на БФС връчи приза на капитана Емил Гъргоров, който вдигна четвърти и последен за него трофей с Лудогорец.

Голяма част от футболистите получиха своите медали, но някои ги нямаше, тъй като бяха пуснати по-рано в почивка. Марселиньо се качи на почетната стълбичка с патерици, след като получи травма по време на загрявката преди двубоя с Монтана вчера.

Собствениците Кирил и Георги Домусчиеви пристигнаха специално за церемонията от Лондон, където снощи гледаха на живо финала на Шампионската лига Борусия (Дортмунд) - Байерн (1:2). Богаташите също вдигнаха трофея заедно с Ивайло Петев, президентът Александър Александров и изпълнителният директор Ангел Петричев.

Награждаването бе съпътствано от страхотна заря и пиротехника от страна на малкото публика, оставила полупразни трибуните на стадион "Лудогорец Арена".

Някои от феновете също бяха пуснати да влязат на терена и да се радват редом с футболистите. След официалното награждаване публиката имаше възможност да чуе изпълненията на фолкпевиците Теодора и Анелия, които пяха по повод титлата на разградчани.