Пирин (Гоце Делчев) завърши с победа дебютния си сезон в “А” група, след като успя да стигне до домакински обрат и триумф с 2:1 над Локомотив (Пловдив) в среща от последния 30-и кръг на шампионата.

Двата тима си поделиха по едно полувреме на Градския стадион в Гоце Делчев, като преди почивката по-дейни бяха „смърфовете”.

Техният нападател Влади Мирчев успя още в 10-ата минута да вкара топката в мрежата на Абдиков, но попадението му бе отменено заради засада.

Въпреки това стрелецът съумя точно преди почивката да даде преднина на своите, разписвайки се с плътен шут от точката за изпълнение на дузпа, макар че малко по-рано домакините имаха справедливи претенции за наказателен удар заради игра с ръка в наказателното поле, но главният рефер Николай Йорданов не посочи бялата точка.

След почивката Пирин заигра по-мотивирано и вкара две попадения, дело на Албин Ходжа.

Дошлият през лятото 25-годишен французин се появи в игра в 58-ата минута и възстанови равенството с първото си докосване до топката след разбъркване в наказателното поле, а в 71-ата минута засече центриране на Веселин Марчев и донесе трите точки на своите.

Така Пирин (Гоце Делчев) приключи сезона с 34 точки, а гостите от Пловдив събраха с 5 повече в своя актив.