Ню Йорк Рейнджърс записа първа победа в полуфиналния плейоф срещу Бостън в Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. По този начин домакините избегнаха елиминация за Купа "Стенли".

Пред повече от 17 000 зрители в "Медисън Скуеър Гардън" Рейнджърс се наложи драматично с 4:3 след продължение и намали резултата в серията на 1:3.

Бостън, носител на Купа "Стенли" преди 2 години, уверено поведе с 2:0 във втория период след голове на Нейтън Хортън и Тори Кръг при числено превъзходство на леда, но домакините не се предадоха и успяха да стигне до 3:3 в редовното време. В продължението Крис Райдър вкара победния гол за Рейнджърс.

В полуфинален плейоф на Запад Детройт победи шампиона от редовния сезон Чикаго с 2:0 и е само на един успех от класиране за финала в Западната конференция.

Носителят на Купа "Стенли" Лос Анджелис е път да се класира за втора поредна година за финала в Западната конференция след победа над Сан Хосе с 3:0 в петия мач от серията, след който "кралете" водят с 3:2 победи.