Босът на Стяуа Джиджи Бекали ще лежи 3 години в затвора. Това е окончателното решение на Върховният съд в Букурещ. Присъдата е за размяна на парцели между бизнесмена и министерството на отбраната, по което Бекали е подсъдим заедно с бившия военен министър Виктор Бабюк.

Според прокурорите в периода 1996-1999 г. министерството на отбраната е осъществило размяна на два парцела с Бекали, при което държавата е била ощетена с 892 758 долара. Подсъдимите по делото бяха оправдани миналата година, но прокурорите обжалваха, пише българският сайт за румънски футбол - romanian-football.com.

Самият бос на Стяуа посрещна новината в ефир на телевизионно предаване. Той млъкна, като остана без думи, че ще трябва да търка нара на затвора за три лета. През тази нощ Джиджи Бекали се опита да избяга в Израел, но бе спипан от ченгетата на летището.

За сега не е ясно, какво ще е бъдещето на най-успешния румънски футболен клуб Стяуа, който до момента се финансираше и управляваше еднолично от Джиджи Бекали. Появиха се дори слухове, че отбора може да се разпадне.