“Левски” мина през ада, за да се класира на финала в НБЛ. В изключително драматичен мач “сините” победиха Балкан (Ботевград) с 80:76 в зала “Универсиада” в петия решителен полуфинален мач и с 3-2 победи елиминираха своя съперник.

На почивката нищо не предвещаваше такъв финал. Момчетата на Тити Папазов водеха с 21 точки. След това ботевградчани се съвзеха и чрез Бошко Йовович, Йордан Бозов и Станимир Маринов намалиха разликата до 12 точки. В крайна сметка дефицитът бе стопен и последната част започна с точка преднина на “сините”. 4 минути преди края обратът бе налице – Балкан поведе със 71:65.

Впоследствие “Левски” изравни и даже поведе с 2 точки, но кош и фаул на Йовович върна преднината на гостите. Домакините отвърнаха на удара чрез Пантич и Костов и отново излязоха напред с 2 точки преднина. Балкан пропиля златен шанс два пъти под “синия” кош, а Неманя Протич оформи крайното 80:76 при ударите си от наказателната линия.

Така "Левски" се класира за четвърти пореден път на финала в мъжкото баскетболно първенство и очаква своя съперник от победителя между Лукойл и Рилски спортист, които също излизат в решителен пети сблъсък тази вечер от 20 часа.