БЕРОЕ - "ЛЕВСКИ" 6:4 след дузпи (3:3 в редовното време и след продължения)
1:0 Елио Мартинс (16), 1:1 Илиян Йорданов (24), 2:1 Елио Мартинс (28), 3:1 Георги Андонов (79), 3:2 Жоао Силва (81), 3:3 Гари Родригес (88)

При дузпите:
* Амир Саюд изпълнява първата дузпа за Берое и пропуска, стреляйки високо над вратата!
* Жоао Силва също пропуска! И нападателят на "Левски" стреля над вратата.
* ГОЛ! 1:0 за Берое при дузпите! Перфектно изпълнение на Иво Иванов, който със силен изстрел праща топката в долния ляв ъгъл на Пламен Илиев, който се метна в обратния.
* Мулдер пропуска, стреляйки над вратата!
* Пламен Крумов не успява да отбележи. Играчът на Берое стреля силно, но и той праща топката над вратата.
* ГРЕДА! Трета пропусната дузпа за "Левски"! Стефан Велев праща топката в напречната греда и Берое продължава да е с предимство.
* ГОЛ! 2:0 за Берое при дузпите! Силен изстрел на Борислав Стойчев, Пламен Илиев е безпомощен.
* ГОЛ! 2:1! Най-после играч на "Левски" вкарва дузпа. Станислав Ангелов намалява резултата.
* ГОЛ! 3:1! Елиаш Да Силва бележи с точен изстрел до дясната греда и Берое печели Купата на България!

Финалът по минути с БЛИЦ
*
Националният химн на Република България оглася стадиона в Ловеч след излизането на двата отбора на терена. Всички привърженици пеят задружно.
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
1 - Мулдер рита топката напред към Базил Де Карвальо, който обаче не успява да се пребори с отбраната на Берое.
2 - Рейд на Георги Андонов, който нахлу в наказателното поле на "Левски" и стреля, но ударът му е блокиран.
2 - Центриране в наказателното поле на "Левски", Пламен Илиев излезе да посреща топката, но се сблъска лошо с Елио Мартинс. И двамата останаха да лежат на земята, което наложи да им се окаже медицинска помощ.
3 - Резервният страж на "сините" Михаил Иванов загрява край тъчлинията, тъй като не е ясно дали Пламен Илиев ще може да продължи.
5 - След почти 3 минути без да се играе, мачът е подновен, Пламен Илиев остава на терена.
7 - Илиян Йорданов центрира от фаул, защитата на Берое се справя и избива топката.
12 - Първи корнер в мача. Той е в полза на "Левски", след като центриране на Нуно Пинто от ляво беше избито от бранител на Берое. След изпълнението му не се стигна до нищо интересно пред Иван Караджов.
13 - Гари Родригес напредна по десния фланг, центрира остро, а пред Караджов Базил Де Карвальо се размина с топката.
16 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Берое! Елио Мартинс се разписва и хвърля в екстаз публиката от Стара Загора. Левият бек Веселин Пенев центрира, а Елио Мартинс засече с глава между Даниел Димов и Ромен Ели и изпрати топката неспасяемо в мрежата на "Левски".
18 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го Христо Йовов, който елементарно загуби топката в централната зона на терена, подарявайки я на Елиаш Да Силва, след което обаче го фаулира, за да спре опасна атака на Берое. Съдията Цветан Кръстев моментално санкционира Бижутера.
20 - Стефан Велев пробва удар от разстояние по земя, топката попада право в ръцете на Караджов.
21 - Мулдер фаулира Елиаш Да Силва на границата на наказателното поле на "Левски". Отлична възможност за Берое.
22 - Георги Андонов изпълни, топката рикошира в стената и излиза в корнер.
24 - topka.jpg ГОЛ! "Левски" изравнява - 1:1! Илиян Йорданов бележи. Гари Родригес направи отличен пробив отляво, след като получи подаване от Мулдер, холандското крило преодоля Веселин Пенев и центрира остро по земя пред Караджов, където Пламен Крумов не успя да противодейства на Йорданов и той реализира от близко разстояние.
26 - jalt.jpg Жълт картон за Борислав Стойчев за нарушение срещу Базил Де Карвальо.
28 - topka.jpg ГОЛ! 2:1 за Берое! Елио Мартинс наказва "Левски" за втори път. Веселин Пенев хвърли тъч за Георги Андонов, той овладява на гърди и пуска за Елио Мартинс, който си нагласи топката и с премерен шут от границата на наказателното поле реализира в долния ляв ъгъл на безпомощния Пламен Илиев.
31 - Уникален пропуск на Давид Каядо! Португалецът получи извеждащ пас в наказателното поле и се опитва да си нагласи топката сам срещу вратаря, но Мулдер притича и в последния момент му попречи, като блокира удара му и кълбото излезе в корнер. След изпълнението му Елио Мартинс засече с глава, топката прелетя над напречната греда.
34 - Йовов шутира от пряк свободен удар на около 25 метра от вратата на Берое, след рикошет в стената топката премина на метър от левата греда.
35 - Много активният Елио Мартинс бе фаулиран пред дъгата, Пламен Крумов стреля от прекия свободен удар, но доста встрани от целта.
39 - Гаджев центрира от фаул, Даниел Димов игра неточно с глава.
40 - Игор Джоман стреля неточно към Пламен Илиев.
44 -  4erven.jpg ЧЕРВЕН КАРТОН! Йовов е изгонен. "Левски" остава с 10 човека. Бижутера, който по-рано получи жълт картон, фаулира Давид Каядо, който се откъсваше сам срещу Пламен Илиев, ако не беше повален на терена. Отлично справящият се до момента съдия Цветан Кръстев не пожали Бижутера и му показа пътя към съблекалнята.
45 - Включилият се в атака Борислав Стойчев се измъкна сам на близката греда и с десния крак от въздуха засече центриране от ъглов удар, Пламен Илиев спаси.
45 - Добавеното време е 3 минути.
45+2 - jalt.jpg Жълт картон за Каядо, който повали Нуно Пинто.
45+3 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
47 - Базил Де Карвальо получи топката пред наказателното поле на Берое, опита се да се освободи между трима защитници и в крайна сметка беше повален на земята. Добра възможност за "сините" за директен обстрел на Караджов.
48 - Голмайсторът изпълни прекия свободен удар, но крайно неточно, стреляйки високо над вратата.
49 - Георги Андонов нахлуваше на скорост в наказателното поле на "сините", но Мулдер го повали на границата. Последва заучено изпълнение на Пламен Крумов, след което не се случи нищо опасно пред Пламен Илиев.
51 - jalt.jpg Жълт картон за Алберто Лоузейро, който фаулира Нуно Пинто.
58 - След центриране на Мулдер отдясно, Велев чукна с глава към Де Карвальо, който стреля в аут от малък ъгъл.
60 - smqna.jpg Треньорът на "Левски" Николай Митов извършва първа смяна. Гаджев отстъпва мястото си на Кристовао Рамос.
62 - Съдията Цветан Кръстев временно спира играта, тъй като на терена има факли и димки.
64 - smqna.jpg Петър Хубчев заменя Елио Мартинс с Джери Ситое.
63 - Пропуск на Берое! Трима от старозагорци се озоваха срещу двама от "Левски" при бърза контраатака, Елио Мартинс опита да изведе вляво Елиаш Да Силва сам срещу Пламен Илиев, но за щастие на "сините" подаването беше доста силно и вратарят на "Левски" се справи в ситуацията.
66 - Рамос препъна Давид Каядо в централната зона на терена, след което прехвърчаха искри и футболисти на двата отбора се спречкаха.
66 - jalt.jpg Жълт картон на Нуно Пинто.
69 - Рамос центрира остро отляво, Караджов изби с мъка.
70 - Подаване за Георги Андонов в наказателното поле на "Левски", Мулдер избива в корнер с чист шпагат, след който обаче нападателят на Берое му се нахвърля, искайки му обяснение за острото влизане.
74 - smqna.jpg Жоао Силва влиза в игра за "Левски", Илиян Йорданов напуска терена.
79 - topka.jpg ГОЛ! 3:1 за Берое! Георги Андонов бележи и почти решава крайния изход. Ромен Ели сгреши фатално и позволи на опитния нападател на Берое да му отнеме топката малко пред наказателното поле. Андонов напредна и с плътен шут с десния крак реализира в долния десен ъгъл на Пламен Илиев.
79 - jalt.jpg Жълт картон за Георги Андонов, който си съблече фланелката при радостта след гола.
81 - topka.jpg ГОЛ! "Сините" намаляват - 3:2 за Берое! Жоао Силва вкарва! Нуно Пинто центрира остро отляво, топката стигна на далечната греда до Гари Родригес, който я пусна към връхлитащия Силва и португалският нападател на "Левски" реализира.
82 - jalt.jpg Жълт картон за Базил Де Карвальо.
85 - smqna.jpg Георги Андонов е заменен от Иво Иванов.
88 - topka.jpg ГОЛ! Драмата в Ловеч е пълна - 3:3! Гари Родригес изравнява! След подаване от дълбочина Жоао Силва се измъкна от Владимир Зафиров и продължи с глава към холандеца, който също с глава прати топката в горния десен ъгъл.
89 - Мачът временно е прекъснат, тъй като стюард на "Левски" е ранен и лежи на земята. Пламен Илиев пръв му се притече на помощ, призовавайки лекарите на двата отбора незабавно да му окажат помощ. Главата на стюарда е обляна в кръв, след като е пострадал при еуфорията при гола на Родригес, когато е бил ударен. В крайна сметка е изнесен на носилка и играта е подновена след около минута прекъсване.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+1 - Каядо претендира за дузпа, след като бе повален от Нуно Пинто около границата на наказателното поле. Цветан Кръстев обаче остави играта да продължи.
90+3 - Край на редовните 90 минути. Следват продължения.

91 - svirkata.jpg Начало на първото продължение.
91 - smqna.jpg Митов пусна Станислав Ангелов, Базил Де Карвальо е напуснал терена.
93 - smqna.jpg Хубчев също извършва последната си смяна. Владимир Зафиров отстъпва мястото си на Амир Саюд.
95 - Джери Ситое стреля над вратата на "Левски".
97 - Невероятна грешка на Борислав Стойчев, който лекомислено върна към Караджов, но притичалият Гари Родригес не успя да търкулне топката покрай вратаря и да реализира.
104 - Джоман с извеждащ пас към Ситое, маркирана е засада.
105 - Край на първото продължение.

106 - Начало на второто продължение.
107 - jalt.jpg Жълт картон за Амир Саюд, който фаулира Станислав Ангелов.
110 - Жоао Силва отправи топовен изстрел от пряк свободен удар, Караджов изби.
111 - Станислав Ангелов стреля от 20-ина метра, Караджов не е затруднен.
112 - Каядо пада в наказателното поле на "Левски", претендирайки за дузпа. Съдията Цветан Кръстев не се подлъгва.
114 - Блестяща намеса на Пламен Илиев, който спря извеждащо подаване към непокрития в наказателното му поле Игор Джоман. Стражът на "сините" обаче остана да лежи на земята и поиска да му се окаже медицинска помощ, което налага спирането на играта.
115 - Играта е подновена, Пламен Илиев е добре.
118 - Саюд центрира остро в наказателното поле на "сините", където Даниел Димов изпревари Илиев и с глава изчисти в корнер.
120 - Уникален пропуск на "Левски"! Жоао Силва пропуска да се превърне в герой. Нуно Пинто центрира отляво, оставеният сам пред Иван Караджов португалски нападател засече с глава, но право във вратаря, който изби.
120 - Край и на продълженията, следва изпълнение на дузпи.

ber.jpg
БЕРОЕ: 73.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров (93-71.Амир Саюд), 28.Веселин Пенев, 27.Игор Джоман, 8.Алберто Лоузейро, 88.Давид Каядо, 21.Елиаш Да Силва, 29.Елио Мартинс (64-70.Джери Ситое), 7.Георги Андонов (85-6.Иво Иванов)
Резерви: 1.Теодор Скорчев, 6.Иво Иванов, 15.Георги Динков, 11.Дончо Атанасов, 71.Амир Саюд, 70.Джери Ситое
Треньор: Петър Хубчев


Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ": 23.Пламен Илиев, 2.Дъстли Мюлдер, 25.Даниел Димов, 3.Ромен Ели, 28.Нуно Пинто, 77.Стефан Велев, 10.Христо Йовов, 22.Илиян Йорданов (74-9.Жоао Силва), 45.Владимир Гаджев (60-16.Кристовао Рамос), 11.Гари Родригес, 19.Базил Де Карвальо (91-4.Станислав Ангелов)
Резерви: 89.Михаил Илиев, 13.Димитър Везалов, 4.Станислав Ангелов, 6.Орлин Старокин, 16.Кристовао Рамос, 29.Рене Михелич, 9.Жоао Силва
Треньор: Николай Митов


Ловеч, Градски стадион - 8000 зрители
Съдия: Цветан Кръстев
Жълти картони: Борислав Стойчев, Давид Каядо, Алберто Лоузейро, Георги Андонов, Амир Саюд (Берое); Христо Йовов, Нуно Пинто, Базил Де Карвальо ("Левски")
Червен картон: Христо Йовов (44-"Левски")