Спартак (Плевен) загуби и последните теоретични шансове за промоция в "А" група през следващия сезон, след като днес падна при гостуването си на Светкавица в Търговище с 1:4 в среща от 24-ия кръг на втора дивизия. Независимо, че плевенчани успяха да поведат още в 23-ата минута след попадение на Александър Киров те не направиха почти нищо, за да запазят преднината си и домакините не само успяха да обърнат резултата, а и да нанесат неприятно поражение на "синьо-белите".

Само минута след гола на Спартак Светкавица изравниха чрез Беадир Беадиров, след което наложиха тотално надмощие и до края на полувремето "мълниите" вече водеха с 3:1. Попаденията паднаха в 37-ата и 45-ата минути, като техни автори станаха Велимир Иванович и Благой Пасков.

През втората част Николай Чипев вкара нов гол за домакините, като в 75-ата минута отбеляза с хубав фалцов удар за крайното 4:1.

Сега за момчетата на Стефан Колев остава само да доиграят сезона и най-малкото с победа в следващия кръг в Плевен срещу Калиакра да измият малко срама от голямото поражение от Светкавица. Двубоят с тима от Каварна ще се състои на 19 май (неделя) от 18:00 часа на стадион "Плевен".

Спартак игра със следния титулярен състав в Търговище
: Васил Тодоров, Цветомир Панов, Петър Ванков, Мариян Блажев, Михаил Милчев, Иво Иванов, Александър Киров, Ивайло Раденцов, Владислав Василев, Васил Шопов, Янислав Иванов