Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини ще бъде освободен след края на сезона. Той е научил присъдата си часове преди днешния финал за ФА Къп, в който “гражданите” ще се изправят срещу Уигън. Сблъсъкът за трофея е от 19:15 часа на "Уембли".

Според “Дейли Мейл” хора от Сити от няколко месеца водели разговори с треньора на Малага Мануел Пелегрини, който в крайна сметка се е съгласил да поеме тима. Както е известно, испанският клуб стигна до 1/4-финалите в Шампионската лига, като два гола в добавеното време попречиха на тима да преодолее Борусия (Дортумнд). “Гражданите” пък заеха четвърто място в групата си в най-комерсиалния турнир.

Освен това Сити загуби битката с Юнайтед за титлата, което допълнително усложни положението на Манчини.

“Ако победим Уигън, това ще е третият ми трофей за две години в Сити. Във футбола обаче нищо не се знае. В Интер спечелих 7 трофея за четири години и пак бях освободен”, коментира Манчини, с което намекна, че смяната му се пече.

Както е известно, само преди дни градският съперник Юнайтед също смени мениджъра си. След 26 години начело на "червените дяволи" легендарният Сър Алекс Фъргюсън обяви, че се оттегля, като отстъпи поста си на Дейвид Мойс.