Защитникът Слава Войнов се разписа осем минути след началото на продължението и донесе на Лос Анджелис Кингс победата с 3:2 като гост на Сейнт Луис Блус. По този начин шампионите на НХЛ поведоха с 3:2 в серията от Западната Конференция.
 
Джеф Картър вкара два гола, Майк Ричардс записа две асистенции. Вратарят на “кралете” Джонатан Куик направи 34 спасявания за първата победа на Лос Анджелис като гост от 31 март насам.
 
Алекс Стийн и защитникът Алекс Пиетранджело се разписаха за Сейнт Луис, а вратарят Елиът отрази 22 удара. Загубата спря серията на Блус от 8 поредни домакински победи.
 
Анахайм Дъкс победи Детройт Ред Уингс с 3:2 след внезапна смърт и поведе с 3:2 в серията. Ник Бонино вкара победния гол за “патоците” 1:54 минути след началото на продължението.
 
Капитанът Райън Гецлаф и Кайл Палмиери също бяха точни за Анахайм, а вратарят Йонас Хилер спаси 29 удара. Микаел Самуелсон и Йохан Францен се разписаха за Детройт.
 
Капитанът на “червените крале” Хенрик Зетерберг се отчете с асистенции и при двата гола, а вратарят Джими Хауърд завърши с 31 спасявания. Следващият мач от серията е в петък в Детройт.