Бостън Бруинс победи Торонто Мейпъл Лийфс с 4:3 след внезапна смърт и поведе с 3:1 в серията на Източната Конференция на НХЛ. Давид Крейчи, който реализира втория в кариерата си хеттрик в плейофите, вкара попадението в продължението.
 
Крейчи се разписа 13:06 минути след началото на допълнителния период, когато с удара си успя да намери пролука между тялото и дясната ръка на вратаря Джеймс Римър.
 
Чехът вкара две попадения в редовното време, а с един гол се отчете Патрик Бержерон, който не беше се разписвал за Бостън в 12 поредни мача. Вратарят Туука Раск спаси 45 удара, а капитанът Здено Хара се отчете с 4 асистенции.
 
Джофри Лопул завърши с гол и асистенция за Торонто. Кларк Макартър и защитникът Коуди Френсън също бяха точни за “кленовите листа”. Вратарят Римър отрази 41 удара. Петият мач в серията е в петък.
 
Защитникът Дан Джирарди вкара гол при числено предимство в началото на третия период и донесе победата на Ню Йорк Рейнджърс с 4:3 над Вашингтон Кепитълс. По този начин резултатът в серията беше изравнен на 2:2.
 
Карл Хагелин завърши с гол и две асистенции, а с по едно попадение се отличиха Дерек Степан и Брад Ричардс. Вратарят Брейдън Холтби спаси 30 удара. Петият мач от серията е във Вашингтон в петък.