Баскетболният “Левски” победи Балкан Ботевград със 78:77 в първа полуфинална среща от плейофите на първенството. Двубоят премина изключително драматично, като гостите от Ботевград също заслужаваха успеха. Пет секунди преди края те водеха със 77:76, но домакините получиха право да изпълнят два наказателни удара. Протич реализира и двата и резултатът стана 78:77, оставаха пет секунди, в които Балкан трябваше да организира атака. Владимир Панич взе лошо решение да стреля от тройката и пропусна, с което “Левски” се поздрави с успеха. През цялата среща двата отбора се гонеха в резултата, нямаше и помен от тоталната доминация на “сините” в предишните мачове срещу Балкан. Изключителен мач за “зелените” изигра Йордан Бозов, както и Станимир Маринов и Тодор Тодоров.

Марко Маринович вкара 20 точки за победителите, въпреки че пропусна седемте си опита от тройката. С 14 точки се включи Неманя Протич, а 12 добави Чавдар Костов. За Балкан 24 наниза капитанът Йордан Бозов, с 18 се отчете Станимир Маринов, а 11 и 7 борби регистрира Владимир Панич.

Последната четвърт беше най-драматична. Балкан започна със серия от 8-0 и поведоха за първи път в мача – 58:57. Мачът продължи кош за кош, преди Йордан Бозов да увеличи преднината на четири точки – 66:62. Младен Пантич от “Левски” бе дисквалифициран след като удари с топката в главата Бошко Йовович. Домакините се доближиха на две точки – 68:70, но Станимир Маринов наниза тройка за 68:73 четири минути преди края. Неманя Протич върна “сините” в мача с тройка за 74:74 две минути преди финалната сирена, а след това не трепна на два пъти от наказателната линия за 76:74. Бозов отговори с кош и фаул за 76:77 седемнадесет секунди преди края. Отново Протич бе хладнокръвен от наказателната линия – 78:77 при оставащи пет секунди, а това бе и крайният резултат, след като Владимир Панич пропусна стрелбата си в последната секунда.