Берое и Локомотив (София) завършиха 1:1 в мач от 26-ия кръг на "А" група, игран пред около 4000 зрители в Стара Загора. Давид Каядо откри за домакините в 28-ата минута, а ценната точка на "железничарите" донесе появилият се на смяна Димитър Илиев в 70-ата минута. По този начин воденият от Петър Хубчев тим показа на Славия как се играе феърплей. Само часове по-рано "белите" с лекота дадоха трите точки на един от конкурентите на Локо (Сф) за оцеляване - "Ботев" (Враца), но под Аязмото картинката беше коренно различна от тази на "Овча купел".

Старозагорци и "железничарите" водиха люта битка през цялото време и в крайна сметка Емил Велев и момчетата му прибавиха само точка към актива си и се озоваха в зоната на изпадащите, след като днес врачани изплуваха над чертата, като събраха 28 точки. След равенството под Аязмото Локо (Сф) има 25 точки, с колкото е и Черно море, който в сряда от 15:00 часа приема Литекс на "Тича". Берое пък е на 7-ата позиция с 36 точки.

Избраниците на Хубчев стартираха срещата по-активно и в 28-ата минута вече ликуваха. Игор Джоман пусна топката към Георги Андонов пред дъгата на наказателното поле, нападателят се измъкна от опеката на трима от Локо (Сф) и пусна извеждащ пас вляво за Давид Каядо, който отбеляза с точен удар в далечния ъгъл на вратата, пазена от Божидар Митрев - 1:0.

Преди попадението на два пъти и Георги Андонов можеше да отбележи, но пропиля добри възможности.

Още в началото на второто полувреме наставникът на Локо (Сф) Емил Велев реагира, търсейки промяна, като замени Дани Кики и Даниел Пеев с Димитър Илиев и Искрен Писаров. И това обаче не помогна на гостите. Домакините продължиха да доминират и дори можеха да решат мача, отбелязвайки втори гол. Първо Педро Еуженио стреля коварно от фаул, а след рикошет в стената топката излезе в корнер, докато в 53-ата само умелата намеса на защитник на гостите попречи на Каядо да вкара втория си гол в срещата.

В 61-ата обаче португалецът получи нов шанс, след като остана очи в очи с Божидар Митрев, но вратарят на "железничарите" излезе навреме и му отне топката.

Така се стигна до 70-ата минута, в която домакините най-после се пропукаха и Локо (Сф) изравни. Бившият играч на Берое Искрен Писаров бе изпуснат от защитата на Берое и стреля от близко разстояние, Иван Караджов спаси, но при добавката Димитър Илиев връхлетя и засече с глава на метър от голлинията за 1:1. До края обаче не падна ново попадение и срещата завърши без победител.

БЕРОЕ - ЛОКО (Сф) 1:1

1:0 Давид Каядо (28), 1:1 Димитър Илиев (70)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg
Начало на мача.
8 -  Маркиньос стреля от пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Берое, топката среща стената.
17 - Педро Еуженио центрира от пряк свободен удар, под топката остават Георги Андонов и Елиаш Да Силва, а кълбото за малко да влезе директно във вратата на Локо (Сф), но минава на около 50 сантиметра в страни от целта.
21 - Изстрел на Дани Кики не затруднява Иван Караджов.
28 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Берое! Давид Каядо открива резултата в полза на домакините. Игор Джоман пусна топката към Георги Андонов пред дъгата на наказателното поле, нападателят се измъква от опеката на трима защитници и пуска извеждащ пас вляво за Каядо, който отбеляза с точен удар в далечния ъгъл на вратата, пазена от Божидар Митрев.
38 - Удар на Маркиньос е блокиран от Педро Еуженио, топката попада отново в бразилеца, който стреля от 20-ина метра, но над вратата на Берое.
43 - Първи жълт картон в мача, получава го Игор Джоман.
45 - Добавеното време е 3 минути.
45+3 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - Треньорът на Локо (Сф) Емил Велев извършва две смени.
46 - smqna.jpg Димитър Илиев заменя Дани Кики.
46 - smqna.jpg Искрен Писаров влиза в игра на мястото на Даниел Пеев.
47 - jalt.jpg Жълт картон за Том, който фаулира Давид Каядо.
49 - jalt.jpg Жълт картон за Александър Бранеков.
49 - Педро Еуженио стреля от пряк свободен удар от над 20 метра фронтално на вратата, топката рикошира в стената и излиза в корнер.
53 - Добра възможност за Давид Каядо, топката е избита в последния момент от защитник на "железничарите".
61 - Каядо остана сам срещу Божидар Митрев, вратарят на Локо (Сф) успя да излезе и да предотврати опасността.
61 - jalt.jpg Жълти картони за Мартин Димитров и Амир Саюд, които се спречкаха.
64 - Удар на Маркиньос от пряк свободен удар, Караджов лови.
70 - topka.jpg ГОЛ! Локо (Сф) изравнява - 1:1! Димитър Илиев се разписва. Искрен Писаров бе изпуснат от защитата на Берое и стреля от близко, Караджов спаси, но при добавката Димитър Илиев връхлетя и засече с глава за 1:1.
79 - smqna.jpg Амир Саюд отстъпва мястото си на Джери Ситое.
82 - jalt.jpg Жълт картон за Искрен Писаров.
85 - smqna.jpg Емил Ангелов влиза в игра за Берое. Бабангида заменя Давид Каядо.
87 - jalt.jpg Жълт картон за Елиаш Да Силва.
88 - smqna.jpg Крум Бибишков е заменен от Кристиян Добрев.
89 - Maркиньос засича с глава, но неточно.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. Берое и Локо (Сф) завършиха 1:1.

ber.jpg
БЕРОЕ: 73.Иван Караджов, 77.Педро Еуженио, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва, 8.Алберто Лоузейро, 88.Давид Каядо (85-80.Eмил Ангелов), 27.Игор Джоман, 71.Амир Саюд (79-70.Джери Ситое), 7.Георги Андонов
Резерви: 1.Теодор Скорчев, 2.Здравко Илиев, 6.Иво Иванов, 15.Георги Динков, 9.Иван Горанов, 80.Емил Ангелов, 70.Джери Ситое
Треньор: Петър Хубчев



ЛОКО (Сф)
: 1.Божидар Митрев, 16.Мартин Димитров, 6.Александър Бранеков, 21.Румен Трифонов, 18.Александър Дюлгеров, 23.Том, 77.Даниел Пеев (46-7.Искрен Писаров), 28.Маркиньос, 76.Крум Бибишков, 90.Бранимир Костадинов, 69.Дани Кики (46-14.Димитър Илиев)
Резерви: 84.Валентин Галев, 11.Кристиян Добрев, 26.Николай Николов, 7.Искрен Писаров, 9.Антонио Павлов, 14.Димитър Илиев, 13.Уилкер
Треньор: Емил Велев


Стара Загора, стадион "Берое"
Съдия: Мартин Богдев
Жълти картони: Игор Джоман, Амир Саюд, Елиаш Да Силва (Берое); Том, Александър Бранеков, Мартин Димитров, Искрен Писаров (Локо Сф)

През есента: Локомотив (Сф) - Берое 2:2

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ