Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Славия падна с 1:2 у дома от "Ботев" (Враца) в крайно намирисващ мач от 26-ия кръг на "А" група. БЛИЦ първи алармира за сценария, който се очаква да се разиграе на "Овча купел", а съмнителнителността на феърплея се потвърждава и от реакциите на букмейкърите. Мачът отдавна беше изваден от тиражите, като за знак "2-ка" не можеше да се залага.

Както е известно, врачани силно се нуждаеха от трите точки, които да ги оставят в битката за оцеляване в "А" група. И ги взеха от "Овча купел", дори без много-много да се напрягат. Славия поведе в 20-ата минута чрез Мирослав Антонов, след което избраниците на Антони Здравков тотално надиграха "белите" или по-точно - те сами им се дадоха. В 39-ата Aлександър Якимов изравни, а победното попадение за гостите вкара Румен Рангелов в 80-ата.

След така ценния и сладък успех "Ботев" (Враца) събра 27 точки и свали Черно море от 11-ото място. Именно "моряците", Пирин (Гоце Делчев) и Локомотив (София) са най-потърпевши от случилото се днес на "Овча купел", защото те водят битка за оцеляване с врачани. "Моряците" са на 12-ото място с 25 точки, "железничарите" имат 24, докато неврокопчани също вече се опасяват за мястото си в "А" група, въпреки че имат 28 точки.

Малкото фенове на Славия, които се престрашиха да гледат на живо позора, освиркаха футболистите с бели фланелки след последния съдийски сигнал. Реферът Георги Игнатов пък почти нямаше работа през всичките 90 минути, тъй като липсваха грубостите, играта беше спокойна и дори не му се наложи да вдига жълт картон.

А за това, че "белите" подходиха несериозно към мача, се потвърждава от още едно тяхно решение - преди двубоя с врачани футболистите на Велислав Вуцов не бяха на лагер-режим.

Домакините поведоха в резултата още при първата си добра възможност. Това се случи в 20-ата минута, когато центриране на Здравко Лазаров достигна до Мирослав Антонов, който между няколко бранители на "Ботев" (Враца) прати топката в мрежата на Здравко Чавдаров - 1:0.

След това пропуските пред вратата на Георги Петков започнаха да се редуват един след друг. В 31-ата минута Александър Якимов не успя да вкара от изгодна позиция, в 38-ата Андрей Атанасов нацели лявата греда на вратата на Славия. В 39-ата обаче резултатът най-после беше изравнен. Якимов се разписа, реванширайки се за пропуска си от по-рано. Юношата на "Левски" Цветелин Toнев проби по лявото крило, с лекота преодоля двама защитници на Славия, след което обаче си поведе твърде дълго топката в наказателното поле, Георги Петков тръгна да скъсява ъгъла и я изрита, но тя се удари в тялото на Якимов и влетя в опразнената му врата за 1:1.

След почивката "белите" дори не поглеждаха към вратата на гостите, въпреки че Вуцов извърши и трите си смени с идеята да промени нещо. В 64-ата минута Андрей Атанасов направи уникален пропуск, като не успя да вкара почти от аутлинията, изпращайки топката в аут. Наставникът Антони Здравков му се ядоса и веднага го смени с Румен Рангелов. Именно резервата донесе победата на гостите. В 80-ата минута Рангелов наказа Георги Петков, след като Николай Маринов необезпокояван проби отляво и му поднесе топката на празна врата - 1:2.

СЛАВИЯ - "БОТЕВ" (Вр) 1:2
1:0 Мирослав Антонов (20), 1:1 Aлександър Якимов (39), 1:2 Румен Рангелов (80)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg
Начало на мача.
10 - Александър Якимов центрира в наказателното поле на домакините, топката е изчистена, след което Бруно Висенте комбинира с Илия Илиев, опитният играч нахлу опасно и опита подаване към Андрей Атанасов, Филип Филипов се намесва и успява да изчисти.
20 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Славия! Мирослав Антонов открива резултата, след като овладя центрирана топка между няколко бранители на "Ботев" (Враца) и от близост до точката на дузпата реализира в мрежата на Здравко Чавдаров.
22 - Андрей Атанасов се пребори с Виктор Генев за топката, стреля, отправи удар към вратата на Георги Петков, но в последния момент Генев изчисти в корнер.
31 - Уникален пропуск за гостите от Враца! Илия Илиев изведе Александър Якимов сам в коридор, той се озова сам срещу Георги Петков, стреля в долния ляв ъгъл, но вратарят с добра намеса успя да избие.
38 - ГРЕДА! Цветелин Тонев напредна отляво и центрира, а в наказателното поле на "белите" Андрей Атанасов отклони топката, след което тя срещна лявата греда.
38 - Удар на Тонев преминава на сантиметри покрай вратата на Славия.
39 - topka.jpg ГОЛ! "Ботев" (Враца) изравнява - 1:1! Александър Якимов се разписва, реванширайки се за пропуска си от по-рано. Toнев проби по лявото крило, с лекота преодоля двама защитници на Славия, след което обаче си поведе твърде дълго топката в наказателното поле, Георги Петков тръгна да скъсява ъгъла и я изрита.Тя обаче се удари в тялото на Якимов и влетя в опразнената му врата.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Велислав Вуцов сменя Здравко Лазаров с Радослав Василев.
49 - Възможност пред Андрей Атанасов да даде преднина на гостите. Нападателят стреля, Георги Петков спаси.
52 - Груба грешка на Георги Петков за малко да изведе Тонев в наказателното поле на празна врата. Вратарят се контузи и и остана на тревата, за да му се окаже медицинска помощ, след като успя да изчисти в ъглов удар.
56 - smqna.jpg Чавдар Янков отстъпва мястото си на Спас Георгиев.
61 - smqna.jpg Първа смяна за "Ботев" (Враца). Преотстъпеният на гостите от Славия Иван Коконов влиза на мястото на Александър Якимов.
64 - Уникален пропуск на гостите! Тонев центрира остро отляво, Иван Коконов прескочи топката в наказателното поле на Славия, а на далечната греда Андрей Атанасов не успя да вкара почти от голлинията, стреляйки високо в аут.
72 - Илия Илиев бе изведен сам в коридор отляво,  подаде към непокрития Андрей Атанасов, който обаче от чиста позиция отново стреля в аут.
73 - smqna.jpg Треньорът на гостите Антони Здравков реагира и вади Атанасов, пускайки Румен Рангелов.  
80 - topka.jpg ГОЛ! "Ботев" (Враца) стига до пълния обрат - 1:2! Румен Рангелов наказа Георги Петков, след като Николай Маринов необезпокояван проби отляво и му поднесе топката на празна врата.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Славия падна с 1:2 от "Ботев" (Враца).

logo_Slavia.jpg
СЛАВИЯ:
1.Георги Петков, 18.Филип Филипов, 22.Виктор Генев, 14.Янко Сандански, 8.Чавдар Янков, 21.Богомил Дяков, 20.Радослав Димитров, 88.Петър Димитров, 7.Дайсуке Мацуй, 77.Здравко Лазаров (46-11.Радослав Василев), 19.Мирослав Антонов
Резерви: 99.Ивайло Иванов, 17.Димо Атанасов, 5.Тодор Янчев, 35.Антонио Ливраменто, 11.Радослав Василев, 10.Павле Попара, 24.Спас Георгиев
Треньор: Велислав Вуцов



"БОТЕВ" (Вр):
21.Здравко Чавдаров, 13.Николай Маринов, 12.Дарко Савич, 19.Николай Христов, 3.Жайро, 5.Бруно Висенте, 11.Александър Якимов, 23.Васил Велев, 10.Андрей Атанасов (73-15.Румен Рангелов), 7.Илия Илиев, 16.Цветелин Тонев
Резерви: 1.Христо Митов, 20.Асен Георгиев, 6.Тихомир Найденов, 8.Светослав Валериев, 14.Николай Николов, 17.Иван Коконов, 15.Румен Рангелов
Треньор: Антони Здравков
 

София, стадион "Славия"
Съдия: Георги Игнатов
Жълти картони: 
няма

През есента: "”Ботев” (Враца) - Славия 1:0