Седемкратният републикански шампион Александър Атанасов се завръща в рали кроса след повече от 10-годишно отсъствие. До миналата година той се състезаваше при бъгитата, но сега е подготвил нова машина – Форд Косуърт RS.
 
Освен това Атанасов е организатор на първия за тази година старт от сезона в рали кроса. Състезанието ще се проведе на 3 и 4 май в монтанското село Мадан.
 
Около 50 автомобила се очакват да участват в първия кръг. Над 10 са машините в клас 4x4. Републиканският шампион за миналата година Румен Киров и неговите подгласници - Александър Иванов и Иван Живков, и тримата от Монтана Рейсинг Тим, ще застанат на старта. Очаква се от Бургас да пристигне и многократният шампион Стоян Апостолов-Рибката.
 
"Въпреки че регионът ни е  слабо развит, успяхме да възродим автомобилния спорт в Монтана. Имена като Румен Киров, Александър Иванов и Иван Живков говорят красноречиво за това. Тази година в Криводол ще проведем и международно състезание по рали-крос, а до две години да успеем да реализираме и кръг от Европейския шампионат", заяви Александър Атанасов, който е капитан и председател на криводолския клуб Старт Н.