Велислав Вуцов получава кредит на доверие и за следващия сезон като треньор на Славия. Наставникът няма да бъде засегнат от промените, които през лятото ще се случат в столетния клуб.

Много играчи няма да останат, очаква се назначение на спортен директор, вероятно ще има и нов началник на скаутите, които търсят футболисти. Нищо чудно промени да има и в школата, която работи с немалко заделени средства и представя отлични условия, а наложените юноши в първия тим се броят на пръстите на едната ръка.

Босът Венцеслав Стефанов пое вината за провала в юбилейния сезон на клуба. Стогодишнината бе отпразнувана с пищни празненства, но феновете искаха трофей.Такъв няма да има, след като Славия бе победен от Берое на полуфинал за купата.
“Сбъркахме всички в клуба, коментира Стефанов пред "Труд". - Още от лятото, после и зимата. И със селекция, и с отношение. Аз съм виновен, защото аз ръководя нещата. Треньорите също и играчите имат вина. Извинявам се на хората, които толкова искаха Славия да спечели трофей.”

“Надцених някои играчи, продължи Стефанов. - През лятото изтичат договорите на доста от тях, ще мислим кои заслужават да бъдат подновени. Има няколко човека с характер, достоен за Славия и за битка на терена. Около тях ще градим състав, ще търсим такива момчета. Не говори добре за младите, че това са хора с 10-15 години в играта. Ако и младите ни играчи имаха тяхната стръв и морал... Вуцов остава. Не смятам, че е наредил да се играе защитно в Стара Загора. Може и да има грешки в подхода и тактиката, но със сигурност направи всичко да успеем. Някои играчи го подвеждат не за първи път през пролетта, предупреди неведнъж, че отношението и дисциплината не са на ниво. Колкото до сцените в Стара Загора след мача, съжалявам, че си изпуснах нервите. Не мога да допусна да посягат на играчи на Славия. Не издържах, когато фен ме напсува, и отвърнах.”