Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

"Левски" очаквано е на финал за Купата на България, след като реваншът с Локомотив (София) в "Надежда" завърши 0:0. "Сините" бяха спечелили първата среща с 3:1 и още преди седмица до голяма степен си гарантираха класирането до последното стъпало, където ще имат за противник Берое или Славия. Сблъсъкът в Стара Загора е утре от 17:30 часа. И докато под Аязмото се очаква да е наистина решителен мачът, този днес в "Надежда" беше много скучен и "железничарите" по никакъв начин не показаха, че могат да победят "Левски". Чак в 80-ата минута избраниците на Емил Велев създадоха реална голова ситуация. Появилият се на смяна Антонио Цанков отправи свиреп изстрел от над 20 метра, който обаче беше спасен от Михаил Иванов.

"Сините" пък започнаха на високи обороти, пропуснаха няколко положения, след което спряха да играят, очевидно пестейки сили за предстоящото в събота от 16:00 часа вечното дерби с ЦСКА.

Днешният сблъсък беше трети мач между Локо (Сф) и "Левски", които последните две седмици имаха не само двата 1/2-финала за Купата, а и мач за първенство. "Сините" взеха две победи, докато "железничарите" останаха капо. Реваншът беше по-особен, като се има предвид, че Емил Велев беше наказан за предишните два двубоя. Днес Кокала се завърна на пейката и по този начин се изправи срещу ученика си Николай Митов, който наследи Илиан Илиев начело на "сините". Както е известно, Митов беше помощник на Велев в "Левски", Славия и Локомотив (Пловдив), като очевидно е попил от уменията му. Двамата обаче не излъчиха победител в прекия си спор и си стиснаха ръцете при миролюбивото 0:0.

За реванша в "Надежда" наставникът на "сините" Николай Митов заложи на експериментален състав, като се има предвид, че не можеше да разчита на наказаните Илиян Йорданов и Даниел Димов. Базил Де Карвальо и Дъстли Мулдер пък почиваха, за да бъдат на 100% готови за вечното дерби с ЦСКА. Христо Йовов също остана зрител на реванша. Бижутера беше сред резервите, но не се появи на терена, но в събота се очаква да играе срещу ЦСКА.

На вратата днес застана Михаил Иванов, а защитата пред него беше в изцяло нова формация в сравнение с победата 2:1 над Литекс в Ловеч. Десен бек беше Роман Прохазка, ляв - Орлин Старокин, а двойка централни защитници - Димитър Везалов и Йордан Милиев. Сред титулярите на "Левски" попадна и Радослав Цонев, който игра в централната зона на терена заедно със Станислав Ангелов. По крилата действаха намиращият се в отлична форма Гари Родригес и Кристовао Рамос. Жоао Силва пък беше на върна на атаката, а зад него - Рене Михелич. Португалският нападател обаче отново не оправда доверието. В 11-ата минута Жоао Силва беше изведен от Гари Родригес сам срещу Митрев, но не успя да го преодолее. Малко преди това холандецът също пропиля добра възможност, след което и в 29-ата "сините" можеха да отбележат, но и Кристовао Рамос не съумя да преодолее много добрият днес Божидар Митрев.

През второто полувреме - в 49-ата минута, след контраатака на "Левски", Стефан Велев изведе Гари Родригес в пеналта, той стреля отляво, но Митрев изби акробатично в корнер. В 51-ата минута Велев нанесе удар с левия крак от дъгата на наказателното поле, но в аут.

В 53-ата Крум Бибишков отправи шут към вратата на "сините", но Димитър Везалов застана на пътя на топката и я изби в корнер, след който не се случи нищо опасно пред Михаил Иванов.

В 70-ата минута след центриране от корнер, Жоао Силва засече с глава над вратата. Малко след това Стефан Велев изведе Рамос в пеналта отляво, той пусна успоредно на голлинията към Жоао Силва, но Митрев пресече подаването.

Чак в 80-ата "железничарите" създадоха реална голова опасност. Михаил Иванов показа класа и изби акробатично силен изстрел на Антонио Цанков от над 20 метра. Топката летеше към мрежата на "сините", но резервата на Пламен Илиев успя да спаси, запазвайки мрежата си суха.

В добавеното време появилият се по-рано на смяна Антонио Вутов технично се освободи от двама защитници на Локо (Сф), навлезе в наказателното поле на домакините, но от малък ъгъл стреля на сантиметри от дясната греда на Митрев - 0:0.


Мачът по минути - ТУК!

ЛОКО (Сф) - "ЛЕВСКИ" 0:0

________.jpg
ЛОКО (Сф): 1.Божидар Митрев, 16.Мартин Димитров, 18.Александър Дюлгеров, 6.Александър Бранеков, 21.Румен Трифонов, 23.Том, 19.Светослав Петров, 77.Даниел Пеев (72-8.Александър Манолов), 9.Антонио Павлов (75-13.Уилкер), 76.Крум Бибишков, 14.Димитър Илиев (68-22.Антонио Цанков)
Резерви: 86.Валентин Галев, 25.Илиян Гаров, 11.Кристиян Добрев, 13.Уилкер, 22.Антонио Цанков, 10.Марчо Дафчев, 8.Александър Манолов
Треньор: Емил Велев

Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ":  89.Михаил Иванов, 8.Роман Прохазка, 55.Йордан Милиев, 13.Димитър Везалов, 6.Орлин Старокин (73-3.Ромен Ели), 4.Станислав Ангелов, 32.Радослав Цонев (46-77.Стефан Велев), 11.Гари Родригес, 29.Рене Михелич, 16.Кристовао Рамос (90-30.Антонио Вутов), 9.Жоао Силва
Резерви: 23.Пламен Илиев, 3.Ромен Ели, 77.Стефан Велев, 7.Милен Василев, 30.Антонио Вутов, 14.Пламен Тонев Илиев, 10.Христо Йовов
Треньор: Николай Митов

София, стадион "Локомотив"
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Йордан Милиев, Ромен Ели ("Левски")

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ