Трикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел спечели Гран При на Бахрейн. Тройката оформиха двата Лотус-а, управлявани от Кими Райконен и Ромен Грожан. За германеца това бе втори успех от началото на сезона, а интересното е, че подиумът от миналата година се повтори.

Състезанието за Фетел започна отлично и продължи така до края. Пилотът на Ред Бул се движеше с изключително високо темпо и след седмия завой вече беше повел колоната. Интересна беше битката между първите трима след старта. Нико Розберг удържа германеца да не го изпревари, но в същото време от това се възползва третият стартирал днес Фернандо Алонсо. Много бързо обаче пилотът на Ферари се върна на първоначалната си позиция, а след това Фетел излече начело

По време на самото състезание имаше много размествания заради спиранията в бокса за смяна на гуми.

И по-интересното дойде в последните обиколки. В тях борбата за по-предни места бе ожесточена. Серхио Перес и Фернандо Алонсо се бореха за седмата позиция, докато Марк Уебър и Люис Хамилтън водеха сериозна битка за петата. След смяна на местата между двойките в крайна сметка Хамилтън финишира пети, Перес шести, Уебър седми, а Алонсо остана осми.

Единствен Жан-Ерик Ферн от Торо Росо пък не завърши състезанието, след като напусна в 16-ата обиколка.

Календар на Формула 1 за 2013 г.