Черно море (Варна) завърши редовния сезон в Националната Баскетболна Лига с победа, след като се наложи над Ямбол като гост с 86:80. срещата се игра в зала “Диана” и бе от 27 кръг на първенството. „Моряците” завършиха с 12 победи и 15 загуби, което им отреди 6-о място в класирането, докато момчетата на Иван Чолаков приключиха редовния сезон на 5-а позиция с баланс от 13 успеха и 14 поражения.

Малко преди края на първата четвърт ямболии успяха да стигнат до комфортна преднина – 24:14, но в последните 60 секунди Черно море намали разликата до 4 точки. До почивката “моряците” опитаха да обърнат изцяло двубоя, но все пак Ямбол се противопостави добре и двата отбора се прибраха в съблекалните при резултат 43:40 за домакините.

През следващите 10 минути варненци вече дръпнаха напред и преди последната четвърт резултата бе 68:61 за Черно море. Ямбол тръгна да обръща срещата и стигна до равенство, но домакините не издържаха в последните минути и загубиха с 80:86.

Най-резултатен за варненци в днешния двубой беше Тихомир Желев с 21 точки, а Любица Връшел се отличи с „дабъл-дабъл” – 19 точки и 11 борби.