Най-добрият български тенисист Григор Димитров сгази световния номер 30 Флориан Майер и се класира за четвъртфиналите на “Мастърс”-а в Монте Карло. Българинът надделя с 6:2, 6:4 и ще се изправи срещу Краля на клея Рафаел Надал в следващия кръг.

Димитров достигна до своя първи четвъртфинал в турнир от такъв ранг, а благодарение на победата ще се изкачи в Топ 30 на световната ранглиста. С участието си сред най-добрите 8 в Монте Карло хасковлията заработи 180 точки за ранглистата и 62 950 евро от наградния фонд.

Срещата между Григор Димитров и Рафаел Надал е утре (19.04) от 11:00 часа българско време и ще бъде предавана на живо с картина в БЛИЦ!


Първи сет!

Григор Димитров поведе с 6:2 на Флориан Майер в срещата от осминафиналите на Мастръс в Монте Карло. Срещата започна с подаване на българина, който загуби първите две разигравания, но успя да се добере до успех на 30. Още при последвалото сервиране на германеца Гришо имаше шанс за пробив, но не успя да се възползва от брейкпойнта. Последваха още два гейма, които бяха спечелени от сервиращия и резултатът стана 2:2.

Тук Григор се разигра и спечели 12 поредни разигравания, с което резултатът набъбна до 5:2 в негова полза. Играта на хасковлията вървеше, а той записа и три аса, с което отчая световния номер 30. Майер даде всичко от себе си, но преклони глава пред нашето момче при сервирането си и след гейм на 30 Григор поведе с 1:0 сета – 6:2.

Втори сет!

Първата ракета на България започна ударно втория сет и продължи да гази своя съперник. С гейм на 0 при сервирането си Димитров поведе с 1:0. С кански мъки Майер успя да спечели подаването си за 1:1, но последва истинска гръмотевична буря за него. Българският тенисист спаси два брейкпойнта при сервиса си, но успя да дръпне с 2:1. Това повлия добре на нашето момче и той спечели следващите два гейма. Резултатът набъбна до 4:1 за Димитров.

Флориан Майер се окопити и взе следващото си подаване на 30, с което резултата в сета стана 4:2 в полза на българина. Григор продължи със силния си сервис и без проблеми взе подаването си на 0 – 5:2 и само гейм до среща с Рафаел Надал. Това обаче явно успокои българина, който загуби следващите два гейма, развали сервирането си и позволи на Майер да вземе глътка въздух.

Германецът застана на сервис при 5:4 в полза на Димитров, но нашето момче набързо поведе с 30:0. Българинът стигна до два мачпойнта при 40:15. Първият опит бе неуспешен, но при втория Майер прати топката в аут след дълго разиграване и Григор Димитров е на четвъртфинал срещу Рафаел Надал.

Григор Димитров - Флориан Майер 6:2, 6:4