Българският баскетболист Костадин Маршавелски е бил свидетел на бомбения атентат по време на маратона в Бостън. Динко, както го наричат всички, играе в Колежанския шампионат на САЩ за бостънския “Нортийстърн Хъскис”. Младежът се притеснил за свои приятели, които живеят в непосредствена близост с мястото на първата избухнала бомба. Искал да премине загражденията, за да се увери, че са добре, но полицаите не го пуснали.

__________.jpg

“Чух взрива. После видях суматохата - започнаха да минават линейки и хеликоптери. От новините разбрах какво се е случило. Живея на 10 минути от мястото на взривовете и с няколко приятели отидохме дотам. Полицаите вече бяха заградили. Наоколо имаше много изплашени хора, ранени, без крайници. Цареше суматоха. Всички по улиците плачеха”, разказа пред вестник “Марица” Маршавелски.

“Беше страховита гледка! Хората бяха много изплашени. Сега вече е по-спокойно, но все още има много полицаи по улиците, много повече от обикновено. Днес не съм бил на мястото, но то е в центъра на града и не вярвам да са затворили всички сгради наоколо.

Не се страхувам. Съмнявам се, че втори път на същото място ще се случи нещо. Други трябва да се страхуват повече”, допълни баскетболистът.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА