“Левски” и Локомотив (София) излизат за втори път един срещу друг в рамките на няколко дни. Срещата днес е първи полуфинал за Купата на България и ще започне в 17:45 часа на стадион “Георги Аспарухов”. Реваншът е на 24 април.

В първата част от трилогията, срещата за първенство, “Левски” взе успех с 2:1, но мачът се запомни с поредицата от безумни отсъждания на съдията Стефан Спасов, който изгони общо трима играчи от двата отбора. Впоследствие Съдийската комисия извади рефера от професионалния футбол.

Новият наставник на “Левски” Николай Митов, който изнесе запомняща се пресконференция, говорейки за танкове, каски и автомати, няма да може да разчита на голмайстора Базил де Карвальо. На негово място на върха на атаката ще застане Жоао Силва, който най-после трябва да докаже защо се извадиха толкова много пари за услугите му. Негов бомбен шут донесе трите точки в съботната среща между двата отбора, но това не е достатъчно за 400 000 евро. Зад Силва почти сигурно ще действа младата надежда Антонио Вутов, който все още не е започвал като титуляр. По крилата ще атакуват Гари Родригес и Илиян Йорданов, а в халфовата линия най-вероятно ще си партнират Станислав Ангелов и Стефан Велев.

Локомотив (София) продължава борбата си за оцеляване в “А” група и предвид предстоящата среща с “Ботев” (Пловдив) е възможно да има рокади в състава. Емил Велев ще запази част от основните си играчи и ще пусне тези, които рядко получават шанс за изява. Заради червени картони аут са капитанът Александър Бранеков и Том. В центъра на защитата ще си партнират опитният Николай Николов и вероятно Александър Дюлгеров, а по двата фланга на отбраната ще действат Илиян Гаров и Румен Трифонов.

Традицията е изцяло на страната на "сините", които са спечелили 16 от 19-те мача с Локомотив за Купата на България. “Левски” е отстраняван само два пъти от железничарите, но никога това не се е случвало на полуфинал.


Levski_.jpg
"Левски" - Локомотив (София)________.jpg
17:45 часа, стадион "Георги Аспарухов"
съдия: Христо Ристосков
пряко по БНТ



Вероятни състави:
"Левски": Пламен Илиев, Дъстли Мулдер, Даниел Димов, Ромейн Ели, Нуно Пинто, Станислав Ангелов, Стефан Велев, Гари Родригес, Антонио Вутов, Илиян Йорданов, Жоао Силва
Резерви: Михаил Иванов, Орлин Старокин, Христо Йовов, Пламен Тонев Илиев, Роман Прохазка, Йордан Милиев, Кристовао Рамос
Контузени: Владимир Гаджев, Де Карвальо; Наказани: Рене Михелич
Старши треньор: Николай Митов

Локомотив: Валентин Галев, Илиян Гаров, Александър Дюлгеров, Николай Николов, Румен Трифонов; Уилкер, Светослав Петров; Даниел Пеев, Димитър Илиев, Бранимир Костадинов, Крум Бибишков
Резерви: Божидар Митрев, Костадин Велков, Алекс Манолов, Кристиян Добрев, Антонио Цанков, Искрен Писаров
Контузен: Марчо Дафчев, Маркиньос; Наказани: Бранеков, Том
Старши треньор: Емил Велев