Арсенал и Евертън завършиха 0:0 в скучен първи мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Срещата започна с предпазлива игра и от двата отбора. Чак в 24-ата минута Гибс отправи удар по посока на една от вратите. През първото полувреме преобладаваше борбата и физическите сблъсъци. В 40-ата минута Баркли намери Аничебе в пеналта, който стреля и след рикошет в защитник, топката едва не излъга Шчесни. След почивката играта се изостри, но отново липсваха опасните положения. В 49-ата минута Гибс изведе Касорла на стрелкова позиция, но Тим Хауърд с котешки рефлекс изби в корнер.

В 78-ата минута Арсенал бе близо до гола, когато Касорла центрира към резервата Окслейд-Чембърлейн, той пък чукна топката към Жиру. Французинът обаче се оказа в засада. До края липсваха интересните ситуации и така "топчиите" направиха поредна грешна стъпка в първенството и пропуснаха шанса да намалят преднината на втория в класирането Манчестър Сити.

Любопитно е, че Евертън още не е падал в Лондон през този сезон - една победа и три равни от четири визити в столицата на Англия. Тимът на Венгер не е падал от Евертън вече в 12 мача поред. За последно това се случи през юли 2007 г. Последната победа на "карамелите" като гости на "топчиите" е през януари 1996 г. - преди 17 години! Арсенал е вкарал на съперника повече, отколкото на всеки друг във Висшата лига като домакин - 49 гола, но тази вечер не успя да пробие нито веднъж отбраната на "карамелите".

Арсенал - Евертън 0:0
Арсенал: Шчесни, Косчиелни, Гибс (90-Начо Монреал), Саня, Мертезакер, Касорла, Уилшър (69-Окслейд-Чембърлейн), Рамзи, Артена, Жиру, Уолкът (69-Подолски)

Евертън: Хауърд, Баркли (76-Йелавич), Бейнс, Дистен, Ягиелка, Коулмън, Гибсън, Миралас (90-Овиедо), Пиенаар, Аничебе (90-Нейсмит), Фелаини.
Лондон, "Емирейтс" - 60 071