Бомбените взривове на Бостънския маратон, които отнеха живота на трима души и нараниха десетки други, доведоха до отлагането на мачове в НХЛ и НБА.
 
Срещата от Националната хокейна лига между Бостън Бруинс и Отава Сенатърс, която трябваше да се играе снощи, беше отложена. За момента не е насрочена дата за провеждането на двубоя. Предвиденият за тази вечер мач от НБА между Бостън Селтикс и Индиана Пейсърс също няма да се играе.  
 
Взривовете предизвикаха засилени мерки за сигурност и на други спортни събития в САЩ. Обучени за търсене на бомби кучета претърсиха залата в Нешвил преди мача от НХЛ между местния тим Предатърс и Ванкувър Канъкс. Въоръжени полицаи имаше пред резервните скамейки на бейзболната среща между Сан Диего Падрек и Лос Анджелис Доджърс.
 
Очаква се засилени мерки за сигурност да бъдат приложени на големи спортни събития, които привличат огромен брой зрители. Най-близките в такива състезания в спортния календар на САЩ са конното надбягване Кентъки дерби на 4 май и автомобилната надпревара 500-те мили на Индианаполис на 26 май.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА