ЦСКА и Лудогорец направиха равенство 0:0 в дербито на 21-ия кръг на “А” група. Двубоят се игра на стадион “Българска армия” пред около 6 хиляди зрители. И двата отбора показаха желание, но играха предимно предпазливо, дори страхливо, за да не допуснат грешки. След равенството класирането изглежда в следния вид: 1.Лудогорец 48 точки, 2.”Левски” 46, 3.Литекс 43, 4.ЦСКА 42, 5.”Ботев” (Пловдив) 41 и други. Литекс единствен от отборите в челото успя да спечели този кръг, а равенството между ЦСКА и Лудогорец не позволи на “червените” да доближат шампионите и “Левски”. В предстоящия 22-и кръг “Левски” играе с Локомотив София, ЦСКА гостува на Етър, Лудогорец приема Локомотив Пловдив, а Литекс е гост на Славия.

ЦСКА продължава да няма победа над Лудогорец в “А” група. Това беше четвъртата среща между двата тима за първенство, в които балансът е две равенства и две победи за тима от Разград. Лудогорец направи четвърто равенство в последните си пет мача.

Милен Радуканов направи две промени в стартовия състав. На мястото на извадения от групата Костадин Стоянов в центъра на защитата титуляр излезе Ангел Грънчов, който си партнира с Апостол Попов. Останалите в отбрана бяха Иван Бандаловски и Михаил Венков. В средата на терена започнаха Лукас Саша и Анисе, а по крилата отново започнаха Варела и Присо. Изненадващо беше включването на младия Ивайло Чочев, който замени наказания Мишел Платини. Привлеченият от Чавдар Етрополе Чочев игра зад нападателя Спас Делев.

Ивайло Петев заложи на Кайсара отдясно в защита, Моци и Гулдан в средата и Витиня отляво, който замени наказания Йордан Минев. В средата на терена започнаха Светослав Дяков и Марселиньо, като Петев остави извън титулярния състав Станислав Генчев. По крилата стартираха Неманя Милисавлевич и Михаил Александров, а един зад друг в атака - Кишада и Емил Гъргоров.

Първото полувреме предложи равностойна игра и почти никакви голови положения. И двата тима демонстрираха нервност и страх да не допуснат грешки, а не открита игра. В 9-ата минута Михаил Александров отправи хубав удар от границата на наказателното поле, след като беше изпуснат от Михаил Венков, но топката профуча над вратата. В 26-ата минута вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов изчисти лошо топката, беше притиснат от Спас Делев, но нападателят не успя да я отнеме, за да стреля към вратата. В 37-ата минута Игнасио Варела отправи подобен удар на този на Михаил Александров. Играчът на ЦСКА изпрати топката над вратата на гостите. С двата опасни изстрела се изчерпаха по-интересните моменти за първата част. Съдията Георги Йорданов се справи добре, като не се подведе в 24-ата минута на падане на Игнасио Варела пред наказателното поле. Реферът правилно прецени и показа жълт картон за симулация на футболиста на ЦСКА. При “червените” куцаше атаката, Спас Делев тичаше много и опитваше да пресира противника, но без никаква ефективност, игра малко с топката и не застраши по никакъв начин защитата на Лудогорец. Младият Ивайло Чочев отне няколко топки от съперници, но не направи това, за което излезе – да помага на Спас Делев в атака. Традиционно най-деен за “червените” беше Игнасио Варела, който смени няколко пъти мястото си с Присо по двата фланга. С добри пробива се отличи Михаил Венков. За Лудогорец добре игра юношата на ЦСКА Михаил Александров, както и Емил Гъргоров. Също бившият футболист и капитан на “армейците” няколко пъти изскочи от втора позиция, опита удари и интересни неща, но не застраши Томас Черни. Защитниците и на двата тима нямаха работа, почти няма положение, в което да бяха поставени под напрежение.

0000000000000000000000000000016.jpg

Второто полувреме започна с по-активна игра за домакините, които създадоха две добри атаки. В 50-ата минута след лошо избиване на Владислав Стоянов и последвало разбъркване Анисе нанесе удар, но топката срещна телата на много футболисти. В 52-ата минута Жуниор Кайсара в опит да избие центриране на Чочев можеше да си отбележи автогол. В 55-ата минута и гостите организираха бърза и опасна атака. Гъргоров беше оставен непокрит в центъра на наказателното поле, но не успя да засече и провали нападението. Последва затишие и няколко смени. Милен Радуканов пусна Серж Нюаджи на мястото на Варела и Камбуров на мястото на Спас Делев. Ивайло Петев извади Жуниор Кишада и пусна Станислав Генчев, който зае мястото си до Светослав Дяков в средата на терена. Марселиньо излезе по-напред и оформи тандем с Емил Гъргоров. През втората част в редиците на ЦСКА се активизира Ивайло Чочев, който се поотърси от напрежението и пробва няколко удара и добри извеждащи подавания. В 71-ата минута младокът затрудни Владислав Стоянов с далечен шут. Временното активизиране на домакините постихна, единствено Мартин Камбуров имаше шанс, но стреля слабо от пряк свободен удар. Гостите от Разград играха предпазливо през втората част, почти сдаде инициативата на противника, но ЦСКА не се възползва от това. Ивайло Петев извърши последната си смяна, вкарвайки в игра Димо Бакалов, който заигра на върха на атаката, на мястото на Гъргоров. В 84-ата минута Иван Стоянов нацели левия страничен стълб на вратата на ЦСКА с мощен удар извън наказателното поле. В последните минути мачът се изнерви, имаше повече сблъсъци между футболистите, но съдията Георги Йорданов не допусна грешки. В допълнителното време Лудогорец можеше да спечели, Димо Бакалов остана един на един срещу Венков, стреля, но Томас Черни спаси./БЛИЦ

Двубоят по минути ТУК

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА
: 12.Томас Черни, 11.Иван Бандаловски, 19.Апостол Попов, 25.Ангел Грънчов, 4.Михаил Венков, 8.Лукас Саша, 17.Анисе, 7.Спас Делев (63 - Мартин Камбуров), 18.Ивайло Чочев, 70.Игнасио Лорес (59 - Серж  Нюаджи), 99.Нджонго Присо
Резерви: 85.Божидар Стойчев, 6.Пламен Крачунов, 10.Сержиньо, 14.Серж Нюаджи, 20.Богомил Христов, 21.Венцислав Василев, 22.Мартин Камбуров
Треньор: Милен Радуканов



ЛУДОГОРЕЦ: 21.Владислав Стоянов, 80.Жуниор Кайсара, 27.Козмин Моци, 33.Любомир Гулдан, 77.Витиня, 18.Светослав Дяков, 23.Емил Гъргоров (78 - Димо Бакалов), 84.Марселиньо, 15.Неманя Милисавлевич (46 - Иван Стоянов), 7.Михаил Александров, 11.Жуниор Кишада (56 - Станислав Генчев)
Резерви: 1.Урош Голубович, 4.Теро Мантула, 10.Себастиян Ернандес, 73.Иван Стоянов, 8.Станислав Генчев, 19.Димо Бакалов, 22.Мирослав Иванов
Треньор: Ивайло Петев

Стадион: "Българска армия"
Съдия: Георги Йорданов
Жълти картони: Михаил Венков, Игнасио Варела, Лукас Саша, Иван Бандаловски (ЦСКА); Марселиньо, Козмин Моци, Витиня (Лудогорец)

Мачовете между двата отбора
Сезон 2011/2012
15 кръг
ЦСКА – Лудогорец 2:2
30 кръг
Лудогорец – ЦСКА 1:0
Сезон 2012/2013
6 кръг
Лудогорец – ЦСКА 1:0
ЦСКА - Лудогорец 0:0

БАЛАНС
В А група: 4 мача, 2 победи за Лудогорец, 2 равенства, г.р. 4:2 за Лудогорец