"Ботев" (Враца) успя да победи с 1:0 Локомотив (Пловдив) в мач от 21-ия кръг на "А" група. Двубоят на "Лаута" бе исторически за домакините, тъй като бе първият, който се игра на осветление. Преди първия съдийски сигнал на Христо Ристосков, светлинната уредба на съоръжението бе осветено на специална церемония. Благодетелят на клуба Веселин Марешки също беше на терена и държа реч с микрофон в ръка. Събитието уважиха още кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, както и Мариян Зеленков - управител на фирмата-изпълнител, осветила стадиона в парк "Лаута".

Съдия на мача беше Христо Ристосков, а по трибуните имаше близо 5000 зрители, които обаче не бяха зарадвани от любимците си и видяха как "смърфовете" падат от "Ботев" (Враца), борещ се да не изпадне от "А" група.

Победата за гостите донесе Иван Коконов. Играчът на "Ботев" (Враца) влезе на смяна и се разписа в 89-ата минута, когато се озова сам срещу Йордан Господинов и го наказа, донасяйки ценни три точки за тима на Антони Здравков. Наставникът не води отбора си в днешната среща, тъй като изтърпяваше наказание, наложено му след проявите му в домакинството с ЦСКА, загубено с 3:4. Както е известно, преди дни Сухия вилня във Враца, като дори показа червен картон на съдията Александър Костадинов.

Футболистите на двата отбора се вкопчиха в люта битка още с първия съдийски сигнал. В началните минути интересните ситуации липсваха, но постепенно играта се отвори и положенията заваляха едно след друго. Вратарите Йордан Господинов и Христо Митов имаха доста работа. 

Най-фрапантни пропуски направиха Кирил Котев от състава на Локо (Пд) и Андрей Атанасов от "Ботев", като и двамата пропуснаха да се разпишат след като бяха останали сами срещу вратаря.

В 76-ата минута се стигна до неприятна ситуация на терена. Николай Христов от състава на гостите имаше нужда от лекарска помощ. Вместо да му съдействат, играчите на Локомотив се опитаха да го изнесат от терена, за да бъде подновена играта.

В 89-ата Иван Коконов излезе очи в очи срещу Йордан Господинов и хладнокръвно го преодоля, донасяйки ценната победа на "Ботев" (Враца). След успеха на "Лаута" Антони Здравков и момчетата му имат 20 точки, с колкото са още Черно море и Локомотив (София). По-малко имат единствено Миньор, Етър и Монтана, което прави битката за оцеляването още по-ожесточена.

"Смърфовете" са спокойни за мястото си в елита и с актив от 32 точки заемат 7-ото място.

ЛОКО (Пд) - "БОТЕВ" (Вр) 0:1
0:1 Иван Коконов (89)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg
Начало на мача.
5 -  jalt.jpg Първи жълт картон в двубоя, получава го Мартин Кавдански от състава на Локо (Пд).
15 - Центриране на Христо Златински от фаул, Георги Стефанов се разминава с топката в пеналта и не успява да отправи удар.
21 - Кирил Котев се оказа на отлична позиция, очи в очи с вратаря Христо Митов, но стреля встрани от вратата на гостите.
28 - jalt.jpg Жълт картон за Маркети от състава на гостите.
40 - Остро центриране на Юруков в наказателното поле на "Ботев" (Враца), Александър Якимов за малко не си отбелязва автогол при опита си да избие топката.
43 - smqna.jpgПринудителна смяна за "Ботев" (Враца). Александър Якимов е контузен, отстъпва мястото си на Иван Коконов.
45 - smqna.jpg Втора принудителна смяна за гостите. Петър Альошев също е с травма, Асен Георгиев влиза в игра.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - Само минута след подновяването на играта съдията Христо Ристосков спира мача заради хвърлена димка на терена.
59 - jalt.jpg Жълт картон за Бруно Висенте от "Ботев" (Вр).
60 - smqna.jpg Четин Садула отстъпва мястото си на Рангел Абушев.
62 - ГРЕДА! Удар на Костадин Марков среща дясната греда на вратата на гостите.
65 - Кирил Котев греши, Андрей Атанасов излезе сам срещу Йордан Господинов, но не успя да го преодолее.
69 - smqna.jpg Юруков е заменен от Диего Фераресо.
71 - Маркети излезе на добра позиция след неубедителна игра на Йордан Господинов, но Кирил Котев се намесва решително и успява да изчисти.
76 - Комична ситуация на терена. Николай Христов от състава на врачани имаше нужда от лекарска помощ. Вместо това обаче, играчи на Локо (Пд) го хванаха и се опитаха да го изнесат извън терена, за да бъде подновена играта.
89 - topka.jpg ГОЛ! "Ботев" (Враца) открива резултата - 0:1! Иван Коконов се разписва, след като бе изведен на чиста позиция и се разписа, озовал се сам срещу Йордан Господинов.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Локо (Пд) падна с 0:1 от "Ботев" (Враца).

lok.jpg
ЛОКО (Пд): 12.Йордан Господинов, 3.Валери Георгиев, 55.Мартин Кавдански, 6.Кирил Котев, 28.Атанас Атанасов, 14.Четин Садула (60-4.Рангел Абушев), 17.Костадин Марков, 16.Христо Златински, 82.Йордан Юруков, 88.Георги Стефанов, 89.Станислав Маламов
Резерви: 30.Петър Денчев, 5.Павел Ковачев, 77.Диего Фераресо, 10.Тодор Тимонов, 23.Даниел Георгиев, 4.Рангел Абушев, 9.Владислав Мирчев
Треньор: Стефан Генов



"БОТЕВ" (Вр):
1.Христо Митов, 22.Руслан Куанг, 12.Дарко Савич, 2.Джорджо Маркети, 4.Петър Альошев (45-Асен Георгиев), 14.Николай Николов, 11.Александър Якимов (43-Иван Коконов), 5.Бруно Висенте, 10.Андрей Атанасов, 7.Илия Илиев, 19.Николай Христов
Резерви: 21.Здравко Чавдаров, 16.Цветелин Тонев, 20.Асен Георгиев, 23.Васил Велев, 6.Тихомир Найденов, 17.Иван Коконов, 9.Румен Рангелов
Треньор: Тодор Гарев


Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Христо Ристосков
Жълти картони: Мартин Кавдански (Локо Пд); Маркети ("Ботев" Враца)

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ