Локомотив (София) победи с 1:0 Славия в малкото столично дерби, което даде началото на междинния 21-и кръг на "А" група. "Железничарите" и "белите" обаче не играха в София, а в Своге, където имаше едва стотина привърженици на двата отбора.

Единственото попадение реализира Антонио Павлов в 87-ата минута и по този начин Локо (Сф) разочарова "белите" в наверечието на 100-годишнината им. Трите точки бяха от жизненоважно значение за "железничарите", които се борят със зъби и нокти за спасението си в "А" група, и ето, че Славия ги почерпи по повод 100-годишния си юбилей.

С прибавените 3 точки Локомотив събра 20 в актива си и заема 11-ото място. Славия остана с 26 на осмата позиция.

И в днешната среща "железничарите" завършиха без треньора си Емил Велев, който отново беше изпратен на трибуните. В 80-ата минута главният съдия Никола Попов изгони наставника на символичните домакини, който дълго време отказваше да се качи на трибуните и се разправяше с рефера. Кокала обвини съдията, че е спря обещаваща атака на тима му, отсъждайки несъществуващ фаул за играч на Славия. Дори и след като беше отстранен от пейката, Велев продължи да вилнее, като почти през цялото време стоеше качен на оградата и разгорещено ръкомахаше към своите и им крещеше. В крайна сметка момчетата му го зарадваха с важната победа, която идва точно в началото на тежката серия от мачове, сред които 3 двубоя с "Левски", както и домакинство на "Ботев" (Пловдив).

Двубоят в Своге не беше чак толкова напечен, като футболистите на двата отбора много не си даваха зор и срещата протече общо-взето в спокойно темпо. Все пак "железничарите" започнаха по-активно. В 9-ата минута домакините претендираха за дузпа, след като Бранимир Костадинов беше повален от Радослав Димитров в наказателното поле на Славия. Съдията Никола Попов обаче остана безмълвен и не посмя да посочи бялата точка.

Малко след това блестяща намеса на Георги Петков запази мрежата на Славия суха. Топката беше центрирана от корнер, Александър Бранеков засече с глава на 2 метра от опитния страж, който обаче демонстрира отличен рефлекс и с дясната си ръка успя да спаси.

В 30-ата минута Славия отговори чрез Петър Димитров, който стреля от границата на наказателното поле, но Божидар Митрев спаси. До почивката не се случи нищо интересно, като единственото запомнящо се беше ситуацията малко след 30-ата минута с Велислав Вуцов. На наставника на Славия му прилоша и се наложи лекарският щаб на "белите" да го свестява, като доктор масажираше главата му. След това Вуцов изкара първото полувреме, седейки кротко на пейката, но след почивката си беше този Велислав, който познаваме - да ръкомаха и бурно да дава наставления на футболистите си край тъчлинията.

През второто полувреме играта отново беше равностойна. В 47-ата минута удар от малък ъгъл на Антонио Павлов беше спасен с крак от Георги Петков. Последва скучен период, в който липсваха головите положения. Нещата живнаха чак 10-ина минути преди края, когато съдията Никола Попов отнесе множество обиди от Емил Велев и накрая не сдържа нервите си и го изгони на трибуните.

Победното попадение за Локо (Сф) падна три минути преди края. В 87-ата Том изведе Румен Трифонов отляво, той не беше в засада, въпреки претенциите на "белите", последва центриране към непокрития в малкото наказателно поле Антонио Павлов и нападателят се разписа в мрежата на Георги Петков за крайното 1:0.

Мачът по минути - ТУК

ЛОКО (Сф) - СЛАВИЯ 1:0
1:0 Антонио Павлов (87)


ЛОКО (Сф)
: 1.Божидар Митрев, 18.Александър Дюлгеров, 21.Румен Трифонов, 6.Александър Бранеков, 16.Мартин Димитров, 77.Даниел Пеев, 19.Светослав Петров (61-14.Димитър Илиев), 12.Том, 7.Искрен Писаров (64-22.Антонио Цанков), 9.Антонио Павлов, 90.Бранимир Костадинов
Резерви: 84.Валентин Галев, 11.Кристиян Добрев, 2.Костадин Велков, 8.Александър Манолов, 22.Антонио Цанков, 23.Крум Бибишков, 14.Димитър Илиев
Треньор: Емил Велев



СЛАВИЯ:
1.Георги Петков, 18.Филип Филипов, 3.Живко Желев, 6.Даниел Златков, 20.Радослав Димитров, 14.Янко Сандански, 5.Тодор Янчев, 35.Антонио Ливраменто (76-8.Чавдар Янков), 10.Павле Попара, 88.Петър Димитров (83-33.Галин Иванов), 19.Мирослав Антонов (59-11.Радослав Василев)
Резерви: 12.Ивайло Иванов, 22.Виктор Генев, 7.Дайсуке Мацуй, 8.Чавдар Янков, 11.Радослав Василев, 33.Галин Иванов, 77.Здравко Лазаров
Tреньор: Велислав Вуцов


Своге, стадион "Чавдар Цветков"
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: 
Филип Филипов, Янко Сандански, Радослав Димитров (Славия)

През есента: Славия - Локо (Сф) 2:0

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ