Звездата на Галатасарай Дидие Дрогба е щастлив от решението си да заиграе в Галатасарай. Той призна, че важен фактор е било участието на отбора в Шампионската лига.

В момента турският гранд е на 1/4-финал в турнира, но е пред отпадане след 0:3 от Реал (Мадрид) в първата среща.

"Отношението ми към Шампионската лига е много специално. Отне ми много много време, докато най-после спечеля трофея. Изключително съм щастлив, че отново имам възможността да съм част от турнира. Приятно ми е да слушам химна преди началото на всеки мач", коментира Дрогба.

"В момента съм част от амбициозен клуб, който пред себе си има сериозни планове и иска редно да бъде участник в Шампионската лига. Направих правилен избор с Галатасарай. Исках да почувствам отново страстта, която изпитвах с екипа на Марсилия. Много е вълнуващо", добави 36-годишният национал на Кот дИвоар.

Припомняме, Дрогба игра има 226 мача със 100 гола за Челси в периода 2004-2012 година. През миналия сезон той триумфира със "сините" в Шампионската лига, отбелязвайки гола за 1:1 срещу Байерн във финала, както и една от решителни дузпи. След това последва трансферът му в Шанхай Шенхуа, но забавeни плащания го принуди да напусне и да избере турския гранд.