"Левски" приема Берое в мач от 20-ия кръг на "А" група. Срещата стартира в 16:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" и ще бъде предавана директно по БНТ 1. "Сините", водени от бившия наставник на старозагорци Илиан Илиев, са в лоша серия, като в последните си 3 шампионатни мача така и не успяха да постигат победа. Гостите от Стара Загора пък не познават вкуса на загубата от миналата година. В началото на декември селекцията на Петър Хубчев отстъпи с 0:3 на Миньор, за да се стигне до успешния старт на пролетния дял на първенството с 2 равенства и 2 победи до момента. В същото време обаче "Левски" се представя отлично срещу Берое напоследък и спечели последните 6 сблъсъка.

За днешния мач Илиан Илиев има доста кадрови проблеми. Наказани са Орлин Старокин и Ромен Ели, а до последно под въпрос ще бъдат Базил Де Карвальо и Дъстли Мулдер, оплакващи се от травми в последните дни.

Очаква се с капитанската лента отново да бъде Пламен Илиев, въпреки че Станислав Ангелов беше върнат в първия отбор. Пелето обаче най-вероятно ще остане сред резервите и именно вратарят ще изведе съотборниците си. В защита двойка централни бранители ще бъдат бившият играч на Берое Димитър Везалов, който ще си партнира с Даниел Димов. На левия бек ще е Нуно Пинто, а вдясно - Мулдер. Ако все пак холандецът не се възстанови, се очаква Илиев да заложи на Роман Прохазка най-вдясно на защитата. При това положение партньор на Стефан Велев в центъра на терена ще бъде Станислав Ангелов. В лагера на "сините" са оптимисти, че Базил Де Карвальо ще е на линия за двубоя и именно той ще поведе атаката. По крилата ще му помагат Илиян Йорданов и Гари Родригес.

За Берое ще атакуват изтърпеният наказание Венцислав Христов, Георги Андонов и Дончо Атанасов. На вратата пък ще бъде намиращият се в отлична форма бивш страж на ЦСКА Иван Караджов, който се прероди под Аязмото и се представя перфектно от началото на полусезона - допуснал е само 1 гол в четирите шампионатни срещи. Юношата на "армейците" дори опази мрежата си суха срещу шампиона Лудогорец, като беше с основна заслуга за нулевото равенство. Днес Караджата има шанс да разплаче и "Левски", който изостава с 4 точки от върха.

karadjata.jpg


"ЛЕВСКИ" - БЕРОЕ
Днес от 16:00 часа
София,
ст. "Георги Аспарухов"
Съдия: Ангел Ангелов
bnt1.jpg
 

Вероятни състави:

Levski_.jpg
"ЛЕВСКИ":
Пламен Илиев, Дъстли Мулдер, Даниел Димов, Димитър Везалов, Нуно Пинто, Роман Прохазка, Стефан Велев, Гари Родригес, Рене Михелич, Илиян Йорданов, Базил Де Карвальо
Контузени: Владимир Гаджев, Йордан Милиев
Наказани: Орлин Старокин, Ромен Ели



ber.jpg
БЕРОЕ: 
Иван Караджов, Пламен Крумов, Владимир Зафиров, Борислав Стойчев, Здравко Илиев, Алберто Лозейро, Елиаш Да Силва, Дончо Атанасов, Елио Мартинс, Георги Андонов, Венцислав Христов
Контузени: Емил Ангелов, Педро Еуженио
Наказан: Веселин Пенев



През есента: Берое - "Левски" 1:2

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Досега "Левски" и Берое са изиграли 90 мача за първенство помежду си. "Сините" имат 49 победи, 26 двубоя са завършили наравно, а тимът от Стара загора има 15 успеха. Головата разлика е 168:92 в полза на "Левски".

* "Левски" е домакинствал на Берое 44 пъти за първенство. Балансът е 33 победи за "сините", 9 равенства и 2 победи за отбора от Стара Загора.

* "Сините" са в серия от 3 поредни мача без победа - 0:0 с Монтана и 1:1 с Черно море за първенство и загуба с 1:2 от Литекс в Ловеч за Купата на България.

* "Левски" победи за последно в среща от "А" група на 3 март - 2:0 срещу Черноморец в Бургас, след което падна с 0:2 от "Ботев" в Пловдив.

* "Сините" са в серия от 6 поредни победи срещу Берое в първенството, като преди началото на отличната серия "Левски" падна с 0:1 от старозагорци на "Герена" - на 18 октомври 2009 година, когато точен беше Петър Димитров (сега в Славия).

* Треньорът на "Левски" Илиан Илиев се изправя днес срещу бившия си клуб Берое, с който спечели Купата на България през 2010 година. Начело на гостите от Стара Загора пък е Петър Хубчев, който като футболист на "Левски" печели две купи на страната (1991 и 1992 г.), веднъж става и шампион (сезон 1992/1993)

* Берое няма загуба в 4 поредни двубоя от началото на пролетния полусезон - 2 победи - 2:0 срещу Етър и 2:1 над Славия, както и равенства с по 0:0 срещу "Ботев" (Враца) и Лудогорец.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ