Берое победи с 3:1 Пирин (Гоце Делчев) в реванша от 1/4-финалите за Купата на България. “Зелените” поведоха с 2:0 още до почивката след голове на Елио Мартинс в 19-ата и Георги Андонов в добавеното време на първата част, като имаха и редица шансове за още попадения. През второто полувреме, малко след като влезе в игра, Игор Джоман покачи на 3:0, а в 73-ата Веселин Марчев вкара почетния гол за Пирин.

Жребият за следващата фаза на турнира е утре от 11:30 часа. Полуфиналисти вече са още Локомотив (София) и Славия, а по-късно днес ще стане ясно дали “Левски” или Литекс ще допълни четворката най-добрите отбори в турнира.

Реваншът в Гоце Делчев се игра при много тежък терен, след като цял ден преди мача валя дъжд и се бяха образували множество локви.

В 5-ата минута Атанас Фиданин бе изведен добре от Пиргов в наказателното поле. Играчът на Пирин се подхлъзна в локва на терена и падна в наказателното поле след двубой със Здравко Илиев, но съдията Стефан Спасов прецени, че няма дузпа. Седем минути по-късно Пламен Крумов центрира в наказателното поле на домакините, откъдето Джери Ситое стреля с глава от близка дистанция, но Абди Абдиков реагира перфектно и изби топката от крака на Георги Андонов, за да излезе тя в аут.

В 14-ата минута Здравко Илиев центрира добре за Джери Ситое, който пробва удар от близка дистанция, но неуспешен. Марио Близнаков създаде опасност в наказателното поле на Берое в 17-ата минута, но Иван Караджов бе перфектен.

В 19-ата гостите от Стара Загора ликуваха. Здравко Илиев отне топката от Витанов, центрира по земя към Георги Андонов около точката за дузпата, последният овладя и върна назад за Елио Мартинс, който от границата на наказателното поле прати кълбото в долния десен ъгъл на вратата и се разписа. Именно португалецът донесе минималната победа на Берое с 1:0 в първия мач.

В 26-ата минута Алберто Лоузейро стреля от над 20 метра, но топката бе отклонена от защитник на неврокопчани и мина встрани от целта.

В 32-ата Борислав Хазуров нанесе далчен удар, топката рикошира в играч на Берое и излезе в корнер. След него и Виктор Шишков игра с глава при последвалата атака, но прати топката над вратата. Последваха два пропуска на Джери Ситое, а в първата минута от добавените три на първото полувреме момчетата на Петър Хубчев успяха да удвоят предината си. Елиаш Да Силва изведе отлично Веселин Пенев в наказателното поле на неврокопчани, където той овладява, центрира за Георги Андонов на метър пред голлинията, откъдето нападателят се разписа - 0:2.

В началото на втората част наставникът на Пирин Тенчо Тенев пусна Веселин Марчев в атака, а изкара от терена Борислав Хазуров. Именно юношата на Локо (Пд) вкара почетното попадение за домакините в 73-ата минута. Тогава Иван Караджов отби топката след коварен удар на Марио Близнаков, след което тя попадна в Марчев, който се разписа.

Преди това Берое вкара и трети гол. В 65-ата минута Игор Джоман отбеляза след извеждане на Джери Ситое. Тъмнокожият играч на тима от Стара Загора отбеляза с удар от границата на наказателното поле, изпращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Абди Абдиков.

ПИРИН (ГД) - БЕРОЕ 1:3 (1:4 общ резултат)
0:1 Елио Мартинс (19), 0:2 Георги Андонов (45+1), 0:3 Игор Джоман (65), 1:3 Веселин Марчев (73)

Срещата по минути!
1- Начало на мача.
5 - Домакините претендират за дузпа. Атанас Фиданин беше изведен добре от Димитър Пиргов в наказателното поле на Берое. Играчът на Пирин падна след двубой със Здравко Илиев, но съдията Стефан Спасов прецени, че няма дузпа.
17 - Марио Близнаков създава опасност в наказателното поле на гостите, Иван Караджов спасява.
19 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от Стара Загора откриват резултата - 0:1! Елио Мартинс  бележи. Именно той донесе успеха на Берое с 1:0 в първия мач под Аязмото. Здравко Илиев отне топката от Любомир Витанов, центрира по земя към Георги Андонов около точката за дузпата, който овладява и върна назад за Мартинс, който реализира в долния десен ъгъл.
27 - jalt.jpg Жълт картон за Веселин Пенев от състава на гостите.
32 - Удар на на Борислав Хазуров от дистанция, топката рикошира и в играч на Берое, след което излезе в корнер. След изпълнението му Виктор Шишков засече с глава, но изпрати кълбото над вратата.
37 - Георги Андонов пропуска да реализира от добра позиция.
45 - Добавеното време е 3 минути.
45+1 - topka.jpg ГОЛ! Нов гол за Берое - 0:2! Елиаш Да Силва изведе отлично Веселин Пенев в наказателното поле на неврокопчани, където той овладява, центрира за Георги Андонов на метър пред голлинията, откъдето нападателят удвои преднината на Берое.
45+3 - Край на първото полувреме.

46 -  Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg Треньорът на домакините Тенчо Тенев пуска Веселин Марчев в атака, Борислав Хазуров е изваден.
57 - Извеждащо подаване към Здравко Илиев в дясно по атаката на Берое, защитникът пробва удар от малък ъгъл, но уцелва мрежата от външната страна.
58 - smqna.jpg Антон Киров заменя Димитър Пиргов в състава на домакините.
63 - Караджов спасява два последователни изстрела - първо на Марио Близнаков, а след това и на Любомир Витанов.
64 - smqna.jpg Игор Джоман влиза в игра за Берое, Елиаш Да Силва напуска терена.
65 - topka.jpg ГОЛ! Трети гол за гостите - 0:3! Игор Джоман бележи след извеждане на Джери Ситое. Тъмнокожият играч на Берое се разписа с удар от границата на наказателното поле, изпращайки топката в долния десен ъгъл на вратата на Абди Абдиков. 
68 - smqna.jpg Дойна смяна за гостите от Стара Загора. Борислав Стойчев е заменен от Иво Иванов, а Георги Андонов отстъпва мястото си на Мартин Райнов.
68 - smqna.jpg Последна смяна и в отбора на Пирин. Илия Карапетров заменя Васил Панайотов.
73 - topka.jpg ГОЛ! Домакините намаляват резултата - 1:3! Иван Караджов отби топката след коварен удар на Марио Близнаков, след което тя попадна във Веселин Марчев и той реализира.
90 - Добавеното време е 2 минути.
90+2 - Край на мача. Берое победи Пирин (Гоце Делчев) с 3:1 и с общ резултат 4:1 продължава на 1/2-финалите за Купата на България.


460x465.jpg
ПИРИН (ГД): 83.Абди Абдиков, 3.Димитър Пиргов, 4.Атанас Дреновички, 5.Любомир Гуцев, 6.Атанас Фиданин, 14.Любомир Витанов, 18.Румен Лапантов, 21.Васил Панайотов, 9.Борислав Хазуров, 11.Виктор Шишков, 77.Марио Близнаков
Резерви: 88.Ангел Юсев, 2.Зефир Катунчев, 10.Веселин Марчев, 15.Илия Карапетров, 22.Антон Киров, 23.Илиян Марчев, 28.Георги Петров
Треньор: Тенчо Тенев


ber.jpg
БЕРОЕ: 73.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 8.Алберто Лоузейро, 21.Елиаш Да Силва, 2.Здравко Илиев, 7.Георги Андонов, 29.Елио Мартинс, 70.Джери Ситое
Резерви: 1.Теодор Скорчев, 6.Иво Иванов, 15.Георги Динков, 19.Мартин Райнов, 1.Дончо Атанасов, 27.Игор Джоман, 71.Амир Саюд
Треньор: Петър Хубчев


Гоце Делчев,
Градски стадион
Съдия: Стефан Спасов
Жълти картони: Веселин Пенев (Берое)