Славия падна у дома с 0:1 от Миньор, но поражението не е фатално и "белите" продължават на 1/2-финалите за Купата на България. Салас Окечукво донесе успеха на "жълто-черните" при гостуването на "Овча купел", разписвайки се в 88-ата минута.

Селекцията на Велислав Вуцов обаче имаше комфортна преднина от първия мач, след като надделя с убедителното 5:2 в Перник и така с общ резултат 5:3 Славия се класира след най-добрите четири в турнира. Там вече са Локомотив (София) и Берое, а по-късно тази вечер ще стане ясно кой измежду Литекс и "Левски" също ще продължи. Жребият за 1/2-финалите е утре от 11:30 часа.

В реванша на "Овча купел" "белите" разочароваха феновете си с безидейната си игра. Ако не бяха класните изяви на 38-годишния ветеран Ивайло Иванов, който се завърна в игра, след като вече се беше отказал от футбола, перничани дори можеха да стигнат и до доста по-изразителна победа. Както е известно, Славия привлече "на пожар" Иванов заради проблемите с вратарите. Вуцов реши днес да даде почивка на титуляря Георги Петков и гласува доверие именно на Ивайло Иванов, който се представи на висота срещу бившия си тим Миньор.

Пропуски за гостите от Перник направиха Ивайло Цветков, Александър Александров, Виктор Софрониев, Адриян Олегов и Ивайло Стоянов. Веднъж и гредата спаси домакините след шут на Окечукву. Нигериецът влезе на смяна в 58-ата минута, като успя да се разпише в 88-ата. Тогава Йордан Йорданов пресече пас на Филип Филипов, напредна по лявото крило, след което центрира за Салас Окечукво, който засече точно с глава - 0:1.

В днешната среща в игра за Славия се завърна Чавдар Янков. Халфът влезе на смяна през втората част. За бившия национал това бе първо участие в официален мач от 23 септември насам, когато получи поредната тежка контузия в кариерата си, но добрата новина за Вуцов е, че вече може да разчита на услугите му.

СЛАВИЯ - МИНЬОР 0:1 (5:3 общ резултат)
0:1 Салас Окечукво (88)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg
Начало на мача.
7 - ОТМЕНЕН ГОЛ! Футболистите на Миньор изпълниха корнер по заучен начин, Маду отклони топката в наказателното поле на домакините към Виктор Софрониев, който реализира в мрежата на Ивайло Иванов, но попадението не бе признато заради засада.
15 - ГРЕДА! Здравко Лазаров стреля от границата на наказателното поле, топката срещна дясната греда на вратата, пазена от Николай Банков.
21 - jalt.jpg Първи жълт картон в мача. Получава го юношата на Славия Даниел Васев, който влезе остро в краката на Йордан Йорданов.
25 - Бившият страж на Миньор Ивайло Иванов, който преди дни подсили "белите", не позволява на Ивайло Цветков да го накаже. Играчът на гостите засече топката с глава, опитният вратар спаси.
26 - jalt.jpg Жълт картон Нджой. Тъмнокожият играч на Миньор фаулира Димо Атанасов.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 -  Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpgСмяна в състава на Миньор. Томислав Павлов ще играе през втората част. Петър Петров е напуснал терена.
58 - smqna.jpg Маду отстъпва мястото си на Салас Окечукво.
59 - Наставникът на Славия Велислав Вуцов извършва две смени.
59 - smqna.jpg Младокът Даниел Васев напуска, в игра се появява Дайсуке Мацуй.
59 - smqna.jpg Здравко Лазаров отстъпва мястото си на Радослав Василев.
62 - smqna.jpg Виктор Софрониев напуска терена, в игра за гостите се появява Александър Александров.
64 - jalt.jpg Жълт картон за Томислав Павлов, който фаулира Мацуй.
72 - smqna.jpg Последна смяна за домакините. Мирослав Антонов отстъпва мястото си на Чавдар Янков.
73 - Силен изстрел на Живко Желев е спасен от Николай Банков.
77 - ГРЕДА! Нджой центрира в наказателното поле на Славия, Окечукво засече с глава, но топката се отби в лявата греда, след което Ивайло Цветков стреля, получи се рикошет, нов корнер за Миньор.
82 - Удар на Чавдар Янков, Банков се размина с топката, но Адриян Олегов поправи грешката му, изпревари Галин Иванов и изчисти в предни позиции.
88 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от Перник вкарват - 0:1! Йордан Йорданов пресече пас на Филип Филипов, напредна по лявото крило, след което центрира за Салас Окечукво, който засече точно с глава и даде преднина на Миньор. 
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+3 - Край на мача. Миньор би Славия с 1:0 в София. "Белите" се класират на 1/2-финал с общ резултат 5:3.


СЛАВИЯ: 12.Ивайло Иванов, 18.Филип Филипов, 3.Живко Желев, 22.Виктор Генев, 17.Димо Атанасов, 14.Янко Сандански, 10.Павле Попара, 33.Галин Иванов, 71.Даниел Васев, 19.Мирослав Антонов, 77.Здравко Лазаров
Резерви: 1.Георги Петков, 25.М. Иванов, 8.Чавдар Янков, 88.Петър Димитров, 7.Дайсуке Мацуй, 35.Антонио Ливраменто, 11.Радослав Василев
Треньор: Велислав Вуцов


minyor.jpg
МИНЬОР:
1.Николай Банков, 2.Виктор Райчев, 3.Адриян Олегов, 8.Йордан Йорданов, 13.Ивайло Стоянов, 14.Ивайло Цветков, 28.Виктор Софрониев, 20.Давид Стоянов, 19.Петър Петров, 17.Якасонго Джиби Нджой, 19.Франк Маду 
Резерви: 12.Леонтиев, 7.Александър Александров, 10.Томислав Павлов, 15.Салас Окечукво, 23.Стоян Стефанов, 24.Димитър Ялъмов, 25.Кристиян Евгениев
Треньор: Николай Тодоров


София, стадион "Славия"
Съдия: Георги Димитров
Жълти картони: Даниел Васев (Славия); Нджой (Миньор)