КВК Габрово победи като гост “Левски Волей” с 3:1 (26:28, 25:19, 25:21, 15:25, 15:10) във втория мач между дата отбора от полуфиналните плейофи в Суперлигата при мъжете и се класира за исторически първи финал с общ резултат 2:0 победи. “Левски Волей” пък приключва своето участие, като заема третото място от редовния сезон и се окичва с бронзовите медали в крайното класиране на първенството.

Габровци отбелязаха много силно начало в мача, като с добър начален удар буквално разстроиха посрещането на “сините” и поведоха с 18:11. “Сините” веднага предприеха наказателна акция и изравниха играта при 22:22. В решителните моменти, след 24:24, отново сервисът на Маринков натежни везните в полза на домакините, а бързата ръка на Христо Цветанов не пропусна да завърши гейма.

Габровци обаче не се огънаха като показаха, че са дошли за победа. Гостите повториха устремното си начало от първата част, повеждайки с 8:2. Този път момчетата на треньора Любомир Герасимов устояха на “синята” атака, запазиха предимство си и спечелиха , като изравниха геймовете 1:1.

Третата част, бе най-оспорвана, на гостите надделяха над “сините” в психологическия гейм, повеждайки с 2:1.

“Левски Волей” не се отказа и поведе със 10:2. Това съкруши гостите и те отстъпиха пред напора на левскарите, предавайки фронта - 2:2 гейма.

В тайбрека имаше нови драми и смяна на водачеството. След силен сервис гостите поведоха с 6:2. Последва нов невероятен обрат на левскарите, които, реализираха пет поредни точки и на свой ред поведоха със 7:6. Последва равностойна игра, като в решителните минути гостите се оказаха по-устойчиви и триумфираха с крайната победа.