Боливия и Аржентина направиха 1:1 в Ла Пас в световна квалификация от зона “Южна Америка”. Със спечелената точка гостите се откъснаха на 5 точки пред Колумбия на върха в класирането и вече са почти сигурни участници на мондиала в Бразилия през 2014 г.

”Гаучосите” още имаха болезнени спомени от последната визита срещу този съперник – унизителна загуба с 1:6. Боливийците, подкрепяни мощно от претъпканите трибуни, се хвърлиха в атаки от самото начало. Те успяха и да поведат в 25-ата минута. Алехандро Чукамеро надбяга Клементе Родригес отдясно, а Марсело Мартинс засече с глава неговото центриране и изпрати топката зад гърба на вратаря Ромеро - 1:0. 5 минути преди почивката при почти идентична ситуация аржентинците изравниха.

Хавиер Масчерано намери Лео Меси, звездата на Барселона задържа топката и даде пас на Клементе Родригес. Халфът центрира отляво и Евер Банега с глава простреля стража на домакините Серхио Галарса за 1:1. Меси пък пропусна да донесе победата на гостите в самия край на мача. Гениалният футболист открадна една топка от защитата и се втурна сам срещу вратаря Галарса, но стреля в тялото му. Момчетата на треньора Алехандро Сабея нямат загуба в официален мач от година и половина насам . за последно паднаха през октомври 2011 от Венецуела с 0:1.

В друг мач от късно снощи Еквадор разби Парагвай с 4:1. Луис Кабалеро откри изненадващо за гостите в 15-ата минута, но после домакините се развихриха. Разписаха се Джеферсон Монтеро (50,75), Фелипе Кайседо (38) и Кристиан Бенитес (54).