Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков е заплашил да изгони Етър от Сливен, разбра БЛИЦ. Както е известно, "виолетовите" използват базата на "войводите" под Сините камъни, където са настанени в хотела на бившия кмет и играят домакинските си мачове в "А" група именно на стопанисвания от него стадион "Хаджи Димитър".

Турските босове на Етър начело с Фейзи Илханлъ обаче бавели парите на Лечков. Героят от САЩ`94 решил да сплаши ръководството на търновския клуб с идеята да се сетят да му платят. Тази сутрин Лечков оставил футболистите на Етър без закуска и отправил сериозна закана утре да не позволи на наставника Сердар Даят да изведе футболистите си за тренировка на "Хаджи Димитър". Бившият кмет искал да получи парите и тогава няма да прави проблеми на "виолетовите".

БЛИЦ разбра, че Лечков чака да вземе около 30 000 евро от Етър.

Източниците ни споделиха също така, че Красен Трифонов няма да е последният, напуснал отбора още преди края на сезона. Капитанът си тръгнал заради безпаричието, от което вече проплакват всичките му съотборници. Чужденците използвали паузата в първенството, за да се приберат по родните си места, като някои от тях дори заплашили да не се връщат в Етър. На играчите не се плащало навреме и ръководството все ги лъжело с напразни обещания.

За двете победи в първите два кръга от пролетния полусезон "виолетовите" взели само по няколко стотачки, полагащи им се за успеха с 2:1 над Монтана. След това селекцията на Сердар Даят поднесе изненадата във Варна, побеждавайки с 1:0 Черно море. За този успех обаче премии нямало. Заплати също не се дават.

"Нещата никак не са добре. Още тези дни някои от чуждестранните футболисти може да си заминат", коментираха източниците ни от Етър.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ