Световният и европейски шампион Испания записа домакинска издънка в квалификациите за Мондиал 2014, след като в мач от Група “I” направи 1:1 с Финландия в Хихон.
 
Мачът беше исторически за защитника на “червените фурии” Серхио Рамос, който стана първият европейски футболист, изиграл 100 мача за националния си отбор преди да навърши 27 години.
 
Рамос, който става на 27 години през следващата седмица, подобри с 21 дни досегашния рекорд на Лукас Подолски, поставен на Евро 2012.
 
Защитникът на Реал (Мадрид) отпразнува юбилейния си мач с гол в началото на второто полувреме, когато се разписа с глава след центриране от корнер.
 
Тимът на Висенте дел Боске обаче не успя да материализира в повече попадения предимството си в играта, а Финландия стигна до изравнителен гол в 79-ата минута. Теему Пуки беше точен при контраатака.
 
Испания остана на второ място в групата, в която лидер е Франция. "Петлите" победиха у дома Грузия с 3:1. Франция приема Испания във вторник (26 март) в мач, който вероятно ще определи лидерът в групата, който ще се класира директно за Световното. Останалият на второ място тим ще мине през баражите.