В изключителен спектакъл се превърна световната квалификация между Израел и Португалия в Рамат Ган. Мачът от Група "F" завърши с шест гола и без победител - при 3:3.

Домакините определено могат да съжаляват, защото водеха с 3:1 на Кристиано Роналдо и компания, но в продължението на редовното време допуснаха изравняване. Гостите от Португалия поведоха след по-малко от 180 секунди. След изпълнение на корнер защитникът Бруно Алвеш се оказа непокрит в наказателното поле и отбеляза за 1:0.

До почивката обаче Израел обърна развоя в своя полза. Първо в 23-ата Томер Хемед разстреля вратаря от близо, а четвърт час по-късно Еден бен Басат засече подаване на Хемед отдясно за 2:1. Домакините покачиха на 3:1 в 68-ата. Алвеш увисна след центриране корнер и Рами Гаршон с глава заби трето попадение.

Веднага след това обаче, в ответната атака, Кристиано Роналдо асистира на Елдер Пощига за 2:3. След попадението Паоло Бенто реагира с включването в игра на още един нападател. За сметка на Бруно Алвеш на полето се появи Уго Алмейда.

Това допълнително усили нападението на гостите, които упражняваха сериозна преса. И това доведе до резултат. Вратарят Дуду Ават се намеси неубедително във въздуха срещу Алмейда, топката достигна до Фабио Коентрао, който буквално влезе с нея във вратата за крайното 3:3 в 93-ата минута.

След това реми Израел заема второто място с осем точки, докато португалците са на следващата позиция със същия актив и по-лоша голова разлика. Лидер е Русия, който по-късно днес гостува на Северна Ирландия. Мачът обаче е пред отлагане заради заснежен терен. В крайна сметка пред израелците и португалците остава надеждата за втората позиция, чрез кояти тимът може да играе бараж за Мондиал 2014.