"Левски Волей" не се даде на ЦСКА и стигна до решителен трети мач в 1/4-финалните плейофи на мъжката ни волейболна Суперлига. Избраниците на Стоян Стоев тази вечер победиха драматично с 3:2 гейма (25:22, 25:18, 18:25, 17:25, 15:13) "армейците" в зала "Васил Симов" и по този начин се реваншираха за загубата със същия резултат преди няколко дни в квартал Люлин. Решителният мач ще бъде в четвъртък в залата на "сините" - "Сиконко".

Днешното дерби със сигурност ще запомни младият разпределител на ЦСКА Илия Николов, който днес навърши 16 години. Както е известно, върху неговите крехки рамене се падна отговорността да дирижира атаката на "армейците" след контузия на титуляра Георги Сеганов.

Най-резултатен в мача стана Иван Крачев от ЦСКА, отчел се с 28 точки. 16 добави неостаряващият капитан на "армейците" Ивайло Стефанов, а с 14 остана Велизар Кьосев.

За "Левски" най-много точки направи Димитър Маринков - 18, 15 добави другият играч с фамилия Кьосев - Златко, който за разлика от Велизар е племеник на легендата на "червените" Борислав Кьосев).

Топреализаторът на "сините" през сезона Симеон Александров остана с 12 точки, а опитният Христо Цветанов - с 11.

На трибуните в зала "Васил Симов" бе селекционерът на България - италианският специалист Камило Плачи, както и капитанът на "трикольорите" и бивш капитан на "Левски" - Тодор Алексиев.