Вторият във временното класиране на “А” група “Левски” се представи безобразно като домакин на Монтана и завърши 0:0 на своя стадион с последния в класирането. С безидейната си и бездушна игра “сините” бяха изпратени с псувни и освирквания от своите фенове, на които им се наложи да гледат 90 минутното мъчение на “Герена”.

Феновете поискаха оставката на Илиан Илиев след края на срещата и дълго останаха на трибуните, за да освиркват своите любимци и да покажат мнението си за показаното. “Левски” пропусна да се изравни в челото на класирането с Лудогорец и остана на две точки от шампионите.

През първото полувреме играчите на “Левски” владееха топката, но не стигаха до опасности пред вратата на Монтана. “Сините” често бъркаха в пасовете си, а играта им изглеждаше хаотична.

Първата възможност се откри пред Жоао Силва, който игра като титуляр на мястото на наказания Базил де Карвальо. Ударът на португалеца обаче бе избит от защитника Иван Михов. В 14-ата минута Стойчо Стоев направи принудителна смяна, след като Владислав Златинов се контузи и бе заменен от Атанас Чепилов. “Сините” продължиха да владеят топката в центъра на терена, но не и да създават опасности пред вратата на Христо Иванов.

В края на първата част Чепилов се измъкна триково от Мулдер, но беше фаулиран от Нуно Пинто на границата на наказателното поле. Гостите претендираха за червен картон, но Христосков показа само жълт на португалския защитник.

След последния сигнал за първата част футболистите на “Левски” бяха изпратени в съблекалнята с освирквания и псувни от своите фенове, които бяха крайно недоволни.

В началото на второто полувреме играчите на “Левски” продължиха със скованите си действия и нервите по терена. Все пак постепенно те напипаха ритъма на игра и започнаха да създават положения пред врата на Монтана. Гостите обаче добиха самочувствие и на свой ред също отвърнаха с няколко добри атаки. При една от тях Шоколаров се откъсна по крилото и центрира остро, но Чепилов не успя да достигне до топката. При ответната атака пък Жоао Силва бе изведен на отлична позиция, но ударът му мина покрай вратата.

В тези минути се разигра новото попълнение Гари Родригес. Той на няколко пъти впечатли с пробивите си по крилото, а при един от тях навърза трима бранители и стреля по земя, но ударът му бе избит с мъка от Христо Иванов.

Илиан Илиев опита да оживи играта на своите с включването на Рене Михелич, Илиян Йорданов и Христо Йовов.

В последните 15 минути на срещата “сините” засилиха натиска си. Само в рамките на минута Жоао Силва на два пъти пропусна да отбележи така нужното попадение. В първата ситуация Родригес направи чудесен пробив по крилото и сложи топката на главата на португалеца, който обаче прати топката на сантиметри от гредата. В следващата атака Силва се озова на метър пред врата, но изстрелът му бе избит от бранител на Монтана.

Няколко минути преди последния съдийски сигнал на Христо Ристосков Йовов изведе Гари Родригес, който обаче реши да стреля вместо да подава и топката срещна мрежата, но от външна страна.

В последната минута на редовното Родригес бе намерен на метър от вратата, но холандецът не намери добре топката и тя бе уловена безпроблемно от Хирсто Иванов.

"Левски" - Монтана 0:0


Мачът по минути - ТУК!

Levski_.jpg
“Левски”: 89.Михаил Иванов, 2 . Дъстли Мюлдер, 25. Даниел Димов, 13.Димитър Везалов, 28. Нуно Пинто, 4.Станислав Ангелов(60- 29.Рене Михелич), 77.Стефан Велев (70- 10.Христо Йовов), 45.Владимир Гаджев, 16.Кристовао Рамос (67- 22.Илиян Йорданов), 9.Жоао Силва, 11.Гари Родригес
Резерви: 23.Пламен Илиев, 3.Ромейн Ели, 10.Христо Йовов, 29.Рене Михелич, 6.Орлин Старокин, 22.Илиян Йорданов, 30.Антонио Вутов
Треньор: Илиан Илиев


Монтана: 1.Христо Иванов, 25.Мартин Дечев, 3.Иван Михов, 14.Антон Личков, 13.Милен Лахчев, 8. Димитър В. Илиев, 22.Антон Костадинов, 16.Владимир Мичев (55- 18.Славчо Шоколаров), 21.Фарес Брахими (66- 4. Даниел Младенов), 9.Владислав Златинов (14- 10.Атанас Чепилов), 27.Тиаго Мирасема
Резерви: 12.Веселин Цветковски, 4.Даниел Младенов, 17.Георги Пашов, 20.Мартин Ковачев, 19.Венцислав Иванов, 10.Атанас Чепилов, 18.Славчо Шоколаров
Треньор: Стойчо Стоев


София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия:
Христо Ристосков
Жълти картони:
Фарес Брахими, Славчо Шоколаров (Монтана), Нуно Пинто ("Левски")