Лидерът в югозападната “В” група Марек стигна само до 1:1 в гостуването си на Оборище в Панагюрище. Мачът ще се запомни и със скандалното съдийство на Вихрен Манев, който отмени гол на дупничани, а в добавеното време не маркира дузпа за игра с ръка на защитник на Оборище в наказателното поле.

Резултатът откри Янко Янков в 16-ата минута. През втората част гостите от Дупница вдигнаха оборотите и в 67-ата минути Иван Янчев вкара с глава след центриране на Тодор Христов. Съдията обаче отмени гола заради засада.

В 86-ата минута дупничани все пак стигнаха до изравнително попадение. Христов центрира от корнер, а Асен Васев бе най-съобразителен в наказателното поле и прати топката в мрежата.

Последва мощен натиск на играчите на Марек. Във втората минута на добавеното време Янчев шутира от границата на наказателното поле, топката срещна ръката на бранител, но съдията Вихрен Манев остана безмълвен.

“Ако Витоша (Бистрица) или Пирин искат да влизат в “Б” група да го направят по административен път. Защото това са пълни простотии. Чист гол за нас. Янчев вкара, а съдията се чудеше как да го отмени и накрая вдигна флага, без да знае защо. Гледаме “Левски” – Литекс, женските първенства, навсякъде е корупция и помиярщина. Какво е това”, беснееше след срещата треньорът на Марек Румен Стоянов.

Резултати от кръга
Места – Септември 1:1
Сливнишки герой – Чепинец 4:1
Велбъжд – Струмска слава 1:1
Оборище - Марек 1:1
Рилски спортист - "Ботев" (Ихтиман) 2:1
Пирин (Бл) - Перун (Кресна) 2:0
Витоша (Долна Диканя) - Миньор (Бобов дол) 0:0