Берое победи Етър с 2:0 в мач от 18-ия кръг на "А" група, игран на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен. Гостите от Стара Загора се чувстваха като домакини, тъй като феновете им бяха повече от тези на "виолетовите".

Попаденията за селекцията на Петър Хубчев реализираха Пламен Крумов и Венцислав Христов през второто полувреме. Почти цялата втора част "виолетовите" играха с човек по-малко, след като при резултат 0:0 в 55-ата минута червен картон получи Михал Протасевич. Малко след това Крумов даде преднина на Берое, а Христов удвои в 71-ата.

По този начин тимът от Стара Загора продължи с уникалното си постижение да бъде единственият клуб от всички елитни дивизии в Европа, който все още не е допуснал гол през 2013 година. Вече в четвърти двубой Иван Караджов не е наказван.

С днешния успех Берое събра 19 точки и заема 10-ото място, докато Етър е на предпоследната 15-а позиция с 14. Както е известно, "виолетовите" спечелиха предишните си 2 мача и си върнаха надеждите за спасение, но днес бяха приземени от Берое. Почти през целия двубой избраниците на Хубчев доминираха и победата им е напълно заслужена.

Мачът в Сливен се реши в рамките само на няколко секунди в началото на втората част. В 55-ата минута Георги Андонов беше изведен сам срещу вратаря Ненад Филипович, но на дъгата беше спрян с ръце от Михал Протасевич, който беше изгонен с директен червен картон. От последвалия фаул Пламен Крумов се разписа в 57-ата, давайки преднина на гостите - 0:1.

Попадението, като че ли окончателно прекърши "виолетовите" и от този момент до края Берое изцяло доминираше. В 71-ата падна втория гол във вратата на Етър. Алберто Лоузейро изведе отлично Венцислав Христов, след като отне топката в центъра на терена, и нападателят вкара първия си гол с фланелката на старозагорци, оформяйки крайното 0:2.

ЕТЪР - БЕРОЕ 0:2
0:1 Пламен Крумов (57), 0:2 Венцислав Христов (71)

Срещата по минути:
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
6 - Дончо Атанасов стреля към вратата на Етър от 30-ина метра, топката излиза в аут.
10 - Вратарят на "виолетовите" Ненад Филипович спасява изстрел на Пламен Крумов от пряк свободен удар.
14 - Остро центриране на Елиаш Да Силва в наказателното поле на Етър, Филипович лови топката.
27 - Дормушали Саидходжа проби отдясно, след което подаде на Махамат, който продължи към Любомир Любенов, той стреля, но ударът му бе блокиран.
36 - jalt.jpg Жълт картон за Лоран Кастелана от състава на Етър.
45 - Красен Трифонов изведе Саидходжа на добра позиция, Муши стреля в аут.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - Смяна за Етър. Валентин Веселинов влиза в игра на мястото на Славомир Циенциала.
48 - Венцислав Христов напредва добре от ляво по атаката на Берое и стреля от границата на наказателното поле към далечната греда, но топката минава на сантиметри покрай целта.
56 - Удар на Красен Трифонов е блокиран от играч на Берое.
55 - 4erven.jpg ЧЕРВЕН КАРТОН! Михал Протасевич от Етър е изгонен. Играчът на "виолетовите" задържа откъсващия се сам срещу вратаря Георги Андонов, за което беше отстранен от игра.
55 - Жълт картон за Валентин Веселинов за това, че блъсна съдията.
57 - topka.jpg ГОЛ! Берое открива резултата - 0:1! Пламен Крумов се разписва от пряк свободен удар.
71 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от Стара Загора удвояват преднината си - 0:2! Алберто Лоузейро изведе отлично Венцислав Христов, след като отне топката в центъра на терена, нападателят бележи първия си гол с фланелката на Берое.
77 - Венци Христов излезе сам срещу Филипович, но стреля в краката на вратаря на Етър.
82 - Стражът на "виолетовите" спасява удар на Джери Ситое.
90 - Край на мача. Берое би Етър с 2:0.

etar.JPG
ЕТЪР1.Ненад Филипович, 21.Славомир Циенциала, 3.Кай Рисхолт, 5.Лоран Кастелана, 13.Михал Протасевич, 8.Фатих Йълмаз, 6.Азрам-Ясин Махамат, 11.Любомир Любенов, 10.Жак Фей, 22.Красен Трифонов, 9.Дормушали Саидходжа
Резерви: 33.Матеус Ян Бак, 4.Кжищоф Хримович, 7.Файсал Шайесте, 14.Мехмет Мехмет, 16.Валентин Веселинов, 17.Жерсон Рибейро, 20.Сюлейман Сила
Треньор: Сердар Даят


ber.jpg
БЕРОЕ: 
73.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва, 8.Алберто Лоузейро, 29.Елио Мартинс, 7.Георги Андонов, 11.Дончо Атанасов, 10.Венцислав Христов
Резерви: 12.Кирил Акалски, 2.Здравко Илиев, 6.Иво Иванов, 71.Амир Саюд, 9.Иван Горанов, 27.Игор Джоман, 16.Джери Ситое
Треньор: Петър Хубчев


Сливен, стадион "Хаджи Димитър"
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Лоран Кастелана (Етър)

През есента: Берое - Етър 1:0