ЦСКА победи с 2:0 Локомотив (Пловдив) в мач от 18-ия кръг на "А" група, игран на стадиона в парк "Лаута". Попаденията за "армейците" реализираха Иван Бандаловски в 22-ата минута, а в 31-ата Йордан Господинов си отбеляза автогол след изстрел на Нджонго Присо, при който топката срещна напречната греда, след това и тялото на вратаря, за да влети в мрежата му. В края пък дузпа за "смърфовете" пропусна Христо Златински.

След успеха ЦСКА събра 35 точки и се изравни с "Ботев" (Пловдив). "Армейците" са на 3-ото място, а "смърфовете" останаха на 6-а позиция с 28 точки. Днешната загуба е първа за Локомотив от 8 мача насам. До този момент възпитаниците на Стефан Генов имаха 5 победи и 2 равенства, а последното поражение на тима беше в 10-ия кръг - 1:2 от "Левски".

За визитата на "Лаута" наставникът на "червените" Милен Радуканов изненада с титулярния състав, който определи. Завърналият се начело на ЦСКА млад специалист реши да остави на пейката Мартин Камбуров, както и Сержиньо, който преди седмица реализира и двете попадения за успеха с 2:0 над Черноморец на "Армията". Място сред титулярите днес намериха Ивайло Чочев и Нджонго Присо, а атаката се водеше от Спас Делев. Нисичкият нападател от село Ключ също можеше да попадне сред голмайсторите, но няколко пъти пропусна добри ситуации. С пропуски се отчете и Игнасио Варела, който игра на висота днес на "Лаута" и заедно с Иван Бандаловски бе най-активен от състава на "червените".

През първите 45 минути избраниците на Радуканов категорично надиграха "черно-белите". Повечето опасности бяха пред вратата на Йордан Господинов, докато момчетата на Стефан Генов трудно създаваха опасности пред Томас Черни.

Първа добра възможност за ЦСКА дойде в 10-ата минута. След бърза контраатака Варела бе изведен отлично сам срещу Господинов, но вместо да стреля, уругваецът реши да подава към Лукас Саша, но сгреши, пускайки му твърде силно топката, която бразилецът не успя да догони. В 20-ата Присо се озова на чиста позиция, но от близко разстояние стреля над гредата.

Натискът на "червените" се увенча с успех в 22-ата минута. Иван Бандаловски се разписа, хвърляйки в екстаз многобройната агитка на ЦСКА. Спас Делев центрира от корнер към близката греда, където Присо отклони топката към далечната, а там оставеният непокрит Бандаловски засече с глава, след което попадна в прегръдките на съотборниците си - 0:1.

"Армейците" продължиха да атакуват. В 27-ата включилият се в нападение бранител Ангел Грънчов също можеше да отбележи, но Даниел Георгиев изби топката от голлинията след удара му.

В 31-ата ЦСКА удвои преднината си. Варела напредна и пусна пас успоредно на голлинията към камерунеца Присо, който стреля с левия крак от малък ъгъл, топката срещна напречната греда, след което и тялото на Йордан Господинов, за да попадне за втори път в мрежата му - 0:2.

Домакините бързо можеха да намалят резултата. Удар от воле на Валери Георгиев обаче не намери целта. В 34-ата срещата беше прекъсната за около 2 минути, след като феновете на домакините хвърлиха димки на терена и бе невъзможно да се играе.

В 39-ата Присо започна атака за ЦСКА по десния фланг, задържа добре топката и центрира в наказателното поле към Делев, който засече с глава, а Господинов демонстрира рефлекс и отрази. В края на полувремето Спас Делев можеше да реши всичко в мача, след като бе намерен на границата на вратарското поле от Варела. Нападателят обаче не стреля веднага, а реши да спира топката, тя му избяга и вратарят на домакините я улови.

На полувремето бяха направени две промени в състава на Локо (Пд), като Генов реши да извади Владислав Мирчев и Диего и пусна на техни места Станислав Маламов и Георги Стефанов. "Черно-белите" започнаха по-активно втората част, но така и не стигаха до голова опасност пред Черни. В 57-ата минута "смърфовете" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Златински стреля силно, но след рикошет в стената топката премина покрай гредата.
Последва нов натиск на "черно-белите", но защитата на ЦСКА така и не се пропукваше. В 63-ата минута Сежиньо замени Присо, който очевидно се поизмори, а и определено си свърши работата в днешния ден, след като успя да вкара гол и да помогне на тима си.

В 65-ата минута Варела се възползва от разсеяно действие на бранител на Локо, отне му топката и стреля от дистанция, но над вратата. Последва нова смяна в състава на гостите, като на терена се появи бившата звезда на "смърфовете" Мартин Камбуров. До края обаче пред опитния нападател така и не се откри ситуация за гол.

В 86-ата пък домакините пропуснаха да намалят резултата. Съдията Ивайло Стоянов даде дузпа за Локо (Пд) за нарушение на Бандаловски срещу Маламов. Зад топката застана капитанът Христо Златински, който обаче не успя да вкара. Стражът на ЦСКА Томас Черни отрази удара от бялата точка, след което при добавката Златински се подхлъзна и прати кълбото над вратата.

В добавеното време на двубоя след дълго отсъствие от терените в игра отново се завърна Костадин Стоянов, който замени Чочев.

Грозно впечатление в един момент направи агитката на ЦСКА, която обстрелва феновете на Локо (Пд) със сигнални ракети. За щастие всичко се размина без сериозни инциденти.

Мачът по минути - ТУК

ЛОКО (Пд) - ЦСКА 0:2
0:1 Иван Бандаловски (22), 0:2 Йордан Господинов (31-автогол)

lok.jpg
ЛОКО (Пд): 12.Йордан Господинов, 17.Костадин Марков, 6.Кирил Котев, 55.Мартин Кавдански, 28.Атанас Атанасов (62-82.Йордан Юруков), 23.Даниел Георгиев, 3.Валери Георгиев, 77.Диего Фераресо (46-89.Станислав Маламов), 4.Рангел Абушев, 16.Христо Златински, 9.Владислав Мирчев (46-88.Георги Стефанов)
Резерви: 30.Минко Жилков, 88.Георги Стефанов, 82.Йордан Юруков, 5.Павел Ковачев, 19.Четин Садула, 89.Станислав Маламов, 95.Серафим Михайлов
Треньор: Стефан Генов


CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА
: 12.Томас Черни, 11.Иван Бандаловски, 19.Апостол Попов, 25.Ангел Грънчов, 4.Михаил Венков, 7.Спас Делев (72-22.Мартин Камбуров), 8.Лукас Саша, 17.Абел Анисе, 18.Ивайло Чочев (90+1-6.Костадин Стоянов), 70.Игнасио Варела, 99.Нджонго Присо (63-10.Сержиньо)
Резерви: 85.Божидар Стойчев, 6.Костадин Стоянов, 10.Сержиньо, 14.Серж Нюаджи, 21.Венцислав Василев, 55.Илияс Кириакидис, 22.Мартин Камбуров
Треньор: Милен Радуканов



Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Валери Георгиев (Локо Пд); Ивайло Чочев, Иван Бандаловски (ЦСКА)

През есента: ЦСКА - Локомотив (Пловдив) 0:0

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ