Милен Радуканов похвали представянето на Стяуа в евротурнирите. Румънският тим отстрани Аякс в Лига Европа, а вчера загуби от Челси с 1:3 на осминафиналите и отпадна от турнира. В първата среща обаче Стяуа спечели в Букурещ с 1:0.

“Видяхте, че Стяуа вчера беше на прага на сензацията. Радвам се, че успях да видя този отбор да се надиграва с европейския клубен шампион. Това показва начинът, по който се развива Стяуа в последните 20 години. Там се работи правилно, с треньорите и футболистите. Виждате, че вчера имаше повече румънци на терена. Отношението на футболистите там е много по-различно към работата, тренировките, треньора и към клуба, който защитават. Всичко това заедно води до успехи. Много хора бяха разочаровани, че сме загубили от Стяуа, но мисля, че съм си дал правилна преценка и видяхте сега къде са те. Румънците доста израснаха и са на доста по-високо ниво от нас”, коментира Радуканов на днешната пресконференция на стадион “Българска армия”.

На въпрос, дали ще налага повече българи в ЦСКА по подобие на модела в Стяуа, наставникът отговори: “Ще се опитаме. Постоянно чувам, че трябва да се налагат българи, но това няма как да стане толкова бързо. Ето, в Ловеч, работят няколко години, за да го постигнат. Оставиха ги да работят на спокойствие и момчетата стигат до всички националните гарнитури. А ЦСКА няма нито един национал, дано дойдат по-добри времена и за нас.”/БЛИЦ