Милен Радуканов даде пресконференция преди гостуването на ЦСКА на Локомотив (Пловдив). Двубоят от 18-тия кръг е в събота (16 март) от 15:00 часа на стадиона в парк “Лаута”.

“Бандаловски взе участие във вчерашната тренировка. Платини се подготвяше отделно, а днес ще вземе участие. И Крачунов започна да тича, след като беше почивка четири дни. Костадин Стоянов е в групата. Утре ще разберете, кой ще играе", коментира Радуканов проблемите около контузените футболисти.

“Много ни беше нужна победа онзи ден срещу Локо София. Важното обаче е, че загатнахме доброто. Имахме добри възможности през първото полувреме. Няма какво да се лъжем, много минорно беше настроението. Нормално е, за два дни няма как да станат чудеса. Искаме да променим много неща, като започнем от физическата подготовка, тактически – също. Хубавото е, че има прекъсване в първенството, може би ще отидем на лагер, за да подобрим физическото състояние”, добави наставникът.

На въпрос, защо футболистите издъхват през второто полувреме, Радуканов отговори: “Когато не те държат краката, не те слуша и главата. Не сме добре подготвени физически. Като не си добре подготвен физически, няма как да тичаш, да отнемеш топка и да пресираш. На този етап сме далече от това, което искам. За два дни, ако мислите, че може да се промени кой знае какво. Като нямаш добра кондиция, тичаш 60 минути и след това става мъка.”

Треньорът на ЦСКА коментира и гостуването на Локомотив в Пловдив: “Искам да играем и да задържаме повече топката, това приляга на ЦСКА. Трябва да започнем да бележим голове, за да има победи. Гледахме Локомотив Пловдив, добър отбор, има спокойствие, треньорът добре си върши работата, събират точки. Във възходяща линия са, играят пред собствена публика. Уважавам Локомотив Пловдив и нищо повече.”