Футболистът на Пирин (Благоевград) Иво Райков се свърза с БЛИЦ с идеята да изчисти името си, което беше замесено в скандал. Защитникът попадна в центъра на екшън на пътя след загубата на "орлетата" с 0:1 при гостуването на Марек (Дупница). Журналистът от сайта Livesport и бивш репортер в Нова телевизия Филип Петрунов се оплака, че бащата на Райков му извадил пистолет и го заплашил, че ще го застреля. Разказът на защитника на Пирин (Благоевград) с този на колегата обаче е коренно различен.

"Инцидентът се разигра на международния път Е-79 преди Дяково, когато пътувах към дома си в Перник, но искам да ви кажа, че няма нищо вярно в това, което този журналист разказва. Твърденията му са пълен цирк, не знам защо така си ги е измислил. Нито аз, нито баща ми имаме оръжие. Прибирах от мач, бях по анцуг и в него интересно къде съм могъл да държа пистолет. Това е смешно", заяви Иво Райков пред БЛИЦ.

"Бях в колата с моята приятелка. Баща ми и негов приятел, които бяха на мача в Дупница, пътуваха в друг автомобил. Малко преди Дяково движението беше спряно заради някакъв обърнал се тир, който караше бира. Въпросното лице реши да продължи пътя си и тръгна в насрещното платно, но срещу него идваше друг тир и за да избегне удара, засече нас. Свалих прозореца и му се развиках. Баща ми също се развика. Изобщо не сме подбирали изразите, но всичко приключи с разменените реплики. Нищо друго не е станало. Дойде патрулката и отидохме в Районното в Радомир да ни снемат обяснения, в които и ние, и Петрунов заявихме, че нищо не се е случило и нямаме претенции един към друг. После научавам за глупостите с пистолета и тем подобните му съчинения, което страшно много ме изненада. Този човек опетни името ми. Ако не се извини, ще заведем дело за уронване на престижа", закани се футболистът на "орлетата".