ЦСКА представи официално Милен Радуканов като треньор на отбора. Специалистът заменя освободения сърбин Миодраг Йешич. На днешната си пресконференция гологлавият спец призна, че не само физическото, но и психическото състояние на играчите е в лошо състояние.

"Надявам се да няма групички. Ако има такива, с различни методи, разговори и общи усилия ще ги разбием. Мисля, че те ще изчезнат с победите, тогава няма да има разединение", започна Радуканов.

"Уверение за спокойна работа в България няма как да има. Имахме откровени разговори с ръководството. Те също имат идеи, желание да се залага на млади момчета, на собствени кадри или на такива от страната. Но няма как да наложим 10 човека. И преди се е процедирало така. 1-2 момчета на сезона и постепенно това може да се случи. Моментът сега е много труден. Виждате в какво състояние е отборът. Не само физическо, но и психическо. Видях момчетата вече на тренировка. Заедно трябва да излезем от тази трудна ситуация. Разликата от преди е, че тогава година и половина бях покрай тима, сега само съм гледал мачове. С повечето играчи не се познавам."

 "За да съм в ЦСКА, значи съм направил компромис. Такива винаги се правят. Нп на толкова голям клуб не се отказва. Важното е сега, че съм пред вас. Ще дам максимума от себе си, за да може отборът да върви. Грешки се правят, правил съм и ще продължавам да допускам такива. Но от тях трябва да се взема поука и да не се допускат, както и да се сведат до минимум.

Няма как да кажа или да обещая, че ще жънем само победи. Наясно съм колко трудно е това да се постигне. За мен е важно да си върша работата, отборът да върви напред. Мисля, че заедно с играчите мога да го постигна. Трябва да има разбирателство помежду ни, уважение. И много работа. Но нещата не могат да се получат за три, четири или пет месеца.

Бях при треньора на БАТЕ Борисов Виктор Гончаренко, знаете. Той работи там от пет години. Мисля, че имам сили и възможности за същото, да науча отбора да играе и да радва хората. Точно това направихме при предишния ми престой в ЦСКА. Но за тази цел е нужно търпение и толерантност. Нещо, много трудно в България. В отбора има футболисти, добри играчи. Ще изтискаме максимума от тях, за да можем да се класираме по-напред."

Радуканов призна, че ще уважава всеки съперник и по никакъв начин няма да коментира съдийството.

"За съдии няма да разговарям. Настоявам за толерантност спрямо всички - клубове, треньори, арбитри, ръководители. Трябва да загърбим последните 20, 100, 500 години. Ако ние, хората във футбола, не се уважаваме, как да очакваме това от тези, които гледат", добави той.

"За пари няма какво да говоря. В сравнение с предишните специалисти моето възнаграждение е символично. Дошъл съм, за да върша работа. Но и мен могат да ме освободят утре, както Йешич. Не е приятно за никого, когато това се случи", коментира накратко рокадата Радуканов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ